summer-bucket-list

Op het ritme van augustus

Het is de laatste week van juli en ik besef dat de zomer al weer opschiet. Sommigen zijn al weg geweest, anderen gaan nog (of nog een keer) en de thuisblijvers kijken wat hier te doen valt.

Ik val onder alle drie de noemers, besef ik. Ben begin juni al een weekje weg geweest; heerlijk , zo het begin van de zomer te vieren. Ga nog een keer eind september , nog een week met een reisdoel wat op zich al een reis is , om het maar cryptisch te omschrijven. Vertel jullie er later nog wel alles over.

En ben dus in augustus de thuisblijver. Hopend op mooie dagen, genietend van een zomers tempo. Er zijn minder afspraken, minder besprekingen en zo ook minder deadlines en to do lijstjes. Hoewel dat laatste valt te betwijfelen met al die plannen, al heeft deze lijst ook echt wel een zomers tintje.

Ik heb wat doelen en wat zaken die ik echt deze zomer wil behalen en doen. Hoezo geen druk?! Gezonde spanning :-)

En zo ontstaat de Summer Bucket list, al blijkt deze korter dan verwacht.

En wat staat daar zoal op:

 • Picknicken in het park. Dat heb ik inmiddels al een aantal keren gedaan en is erg goed bevallen. Hapje, drankje en mooie gesprekken met lieve vrienden, al zittend en liggend onder de bomen.
 • Een wat minder strakke planning aanhouden. Is het mooi weer, dan erop uit. Per fiets, per boot, per trein of aan de wandel. Alleen of in fijn gezelschap; alles is mogelijk. De dag nemen zoals die komt en invullen zoals het goed voelt. Terwijl ik dit schrijf kom ik al in dat zomerse tempo.
 • Lekker schrijven en lezen. Mijn hoofd legen, als voorbereiding op wat komen gaat en ook omdat ik er van geniet, zeker als ik de tijd er voor neem.
 • De inzichten die zijn opgedaan, een plek geven en bestendigen in mijn bestaan. (wow!)
 • Het sporten blijft, al kan ik ook hier de tijd voor nemen op de dagen dat het mij het beste uitkomt.
 • Lekker koken en nieuwe recepten uitproberen. Zo heb ik de afgelopen weken al meer broodjes en cake gemaakt. Kom er wel achter dat bakken een exacte wetenschap is en koken meer op gevoel. Je begrijpt; dat bakken is een uitdaging voor me.
 • En het vervolgens natuurlijk ook delen en opeten met dierbaren om me heen. Uitnodigen en afspreken dus.
 • Het water opzoeken. Op het water, in het water, aan zee. Er staat hier en daar al het een en ander gepland komende maand, dus dat gaat wel lukken.
 • In ieder geval een van de festivals bezoeken die op mijn verlanglijstje staat. (weer een lijstje?!)
 • Met inspiratie de plannen laten groeien om ze daarna de tijd te geven om te bloeien. De “moetjes”wel doen, want ik vind het ook fijn om even wat op te ruimen, al zal ik dat anders inrichten. Stimulerend op creatieve wijze,  wat dan weer bijdraagt aan het resultaat. En daar hoort ook de planning van workshops en trainingen bij voor de laatste vier maanden van dit jaar.
 • En die inspirerende ideetjes, waar ik volgens een collega van mij zo van ga stralen, verder uitwerken. Zin in, en tijd voor.

En misschien is dat het wel en is zo’n bucket list helemaal niet nodig. Elke dag een nieuwe creatie en de dag invullen zoals die komt. De tijd nemen, bewegen, spelen en dansen. Dat is waarschijnlijk het motto van de aankomende maand.

Augustus, ik verheug me op jouw tempo en pas me makkelijk aan aan jouw ritme!

En wat jij ook doet, of je weg gaat, nieuwe ervaringen opdoet, thuis blijft,  uitrust of juist actief bezig bent,  deze zomertijd.
Geniet ervan en see you in september!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *