Businessroute voor de sociaal ondernemer

Idealen zijn mooi, maar je moet – op zijn zachtst gezegd – nog wel brood kunnen kopen. Hoe vertaal je jouw maatschappelijke idealen naar een ondernemende manier van werken en hoe zorg je voor de balans tussen de maatschappelijke winst en de financieel-economische haalbaarheid? Als je aan de slag wilt met een idee en niet weet hoe je een maatschappelijk probleem ondernemend bij de horens kan vatten, is dit de perfecte coaching voor jou. We werken aan de inrichting van jouw onderneming, met aandacht voor het effect dat je wilt hebben op de maatschappij.

“Hoe kan ik geld verdienen met mijn maatschappelijk initiatief?” “Hoe houd ik mijn missie en intentie van mijn toegevoegde waarde aan de maatschappij in tact, terwijl ik er wel een gezond businessmodel van maak?” “Hoe schaal ik het op?” “Hoe boor ik andere financieringsvormen aan, naast vermogensfondsen en subsidie?” “Hoe maak ik er een onderneming van, zonder de maatschappelijke impact uit het oog te verliezen?”

De twijfels die je als sociaal ondernemer tegenkomt, zijn soms heel concreet, soms zijn het ‘glazen drempels’. Vanuit een terugkerende behoefte tijdens coaching van sociaal ondernemers ofwel organisaties met een maatschappelijke relevantie, heb ik ‘Businessroute voor de sociaal ondernemer’ ontwikkeld. Met jou als uitgangspunt, wordt daarin gekeken hoe je je sociale onderneming ondernemender kunt maken, zónder de maatschappelijke impact te vergeten.

Voor wie

Geschikt voor zowel voor startende ondernemers (hoe je start met het businessmodel) als voor ondernemers die langer bezig zijn (hoe je kunt opschalen) en voor gevestigde ondernemers (klopt het nog, heeft het effect, andere vormen van financiering, samenwerking en het belang van externe relaties).

Wat

  • 5 á 6 individuele sessies en 3 groepssessies met andere sociaal ondernemers.
  • Businessplan op sociale leest geschoeid
  • Praktische handvatten voor de omzetting van plan naar actie
  • Succesfactoren van sociaal ondernemerschap, o.a. openheid, transparantie, verbinden, creativiteit, belang van stakeholders, ‘theory of change’, rechtsvormen, opschalen, duurzaamheid, vergroten van impact
  • Aandacht voor de inrichting van jouw onderneming en het effect dat je wilt hebben op de maatschappij
  • Voor alle niveaus, zowel startend, gevestigd, opschalend, groeiend
  • Geen voorkennis nodig, het instapniveau verschilt per ondernemer

Hoe

Dit coachingstraject is maatwerk. Het niveau bij deze business route verschilt al naar gelang de fase waarin je je bevindt als ondernemer. Naarmate je voorkennis groter is, stap je op een andere plek in. Naar aanleiding van een oriënterend gesprek van maximaal 1 uur, maak ik een passende offerte. Het is eventueel mogelijk om het bedrag voor de sessies in twee delen te betalen; je betaalt dan de helft bij aanvang en de helft na het doorlopen van de ‘route’. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Resultaat

Je hebt een duidelijke routekaart met alle obstakels/uitdagingen waar je aan kan werken. De kenmerken en succesfactoren van sociaal ondernemerschap heb je helder in beeld. Je onderneemt met meer vertrouwen, je hebt overzicht. Het levert inzicht in de balans sociaal-business, je kunt de balans maken tussen het zakelijke en sociale aspect en ziet dat dat prima samen kan gaan. Je versterkt het ondernemende, zonder de intentie en het sociale aspect te vergeten. Je vergroot de impact van je onderneming.

Afspraak maken voor een oriënterend gesprek?