Funding & Financing

Crowdfunding, crowdfinancing en andere vormen van financiering

“Is crowdfunding een goede manier om ons initiatief te financieren?” “Wat komt erbij kijken en welke vormen van crowdfunding zijn er?” “Welke financieringsvorm past het beste bij mijn situatie?” “Hoe start ik, hoe maak ik een goede crowdfundcampagne, wat komt daar zoal bij kijken?”

Je bent startende ondernemer en hebt startkapitaal nodig, of je bent al wat jaren onderweg en wilt een nieuw product lanceren, of je business uitbreiden met een nieuw filiaal, en hebt groeikapitaal nodig. Naast het spaargeld dat je op de bank hebt staan, is aanvullende financiering nodig. Je kunt daarvoor een lening afsluiten bij de bank, maar er zijn ook alternatieve financieringsvormen mogelijk. Naast crowdfunding, communityfunding, friendfunding/friendraising of crowdfinancing, zie je tegenwoordig ook veel hybride vormen, waarin verschillende financieringsvormen worden gecombineerd.

Wat

  • 1-op-1 coaching, op jou persoonlijk afgestemd; voor startende ondernemers is dit bijvoorbeeld anders dan voor gevestigde ondernemers
  • Je leert de basisprincipes van crowdfunding en andere financieringsvormen en welke propositie daarbij hoort, passend bij jouw financieringsbehoefte
  • Je netwerk wordt in kaart gebracht en leert hoe je je netwerk op de juiste manier benadert
  • We zetten een duidelijk plan uiteen voor een succesvolle campagne

Hoe

De coaching wordt persoonlijk op jouw situatie afgestemd. De duur van het coachingtraject is verschillend per ondernemer, dat hangt bijvoorbeeld af van hoe duidelijk je je netwerk al in kaart hebt gebracht en of je marketing al duidelijk op papier staat. In een kosteloos oriënterend gesprek van maximaal 1 uur bekijken we wat nodig is, daarna ontvang je een offerte. Van daaruit starten we met de coaching, aan de hand van een helder stappenplan, toegespitst op jouw onderneming en op jou als persoon.

Voor het kostenaspect biedt Evenaar & Partners diverse creatieve oplossingen aan, aangepast aan de specifieke situatie en gericht om het meest optimale eruit te halen.

Resultaat

Je weet welke alternatieve financieringsvormen er zijn, wat ze inhouden, en wat er allemaal bij komt kijken als je met een campagne van start gaat. Je organisatie en netwerk is scherper in beeld, je marketing en pr-campagne is verbeterd en natuurlijk gaan we voor een succesvolle financiering.

Afspraak maken voor een oriënterend gesprek?