Proefsessies

Uit de behoefte die ik proefde bij mezelf en mede (sociaal) ondernemers om samen op te trekken en elkaar echt te ontmoeten organiseer ik dit jaar een aantall Proefsessies,  waarbij de zintuigen centraal staan.

De Proefsessies zijn avonden waar je mede (sociaal) ondernemers echt kunt ontmoeten. Elke sessie is een experiment waarin je de ‘nieuwe’ wereld samen onderzoekt en (opnieuw) ontdekt door te proeven, kijken, luisteren, ruiken en te voelen.  Onderzoeken door je zintuigen te gebruiken, iets wat we vaak vergeten.

  • Elke proefsessie wisselt van inhoud en vorm. Het centrale zintuig van die sessie speelt een rol in hoe de sessie wordt ingevuld en begeleid
  • Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Zo laven we ons met allerlei inzichten
  • De gesprekken die ontstaan tijdens de Proefsessie en het gebruik van een van de zintuigen leiden tot verdieping en verfrissende inzichten

De zintuigen zijn onze poorten naar de wereld, zonder hen is leven en leren niet mogelijk.

Wat

Elke proefsessie wisselt van inhoud en vorm. Iedere sessie staat een ander zintuig centraal en zullen we deze actief gebruiken.
Proeven doe je met je tong, kijken met ogen,  luisteren met je oren en ruiken met je neus. De tastzin is wel degelijk een orgaan, maar is wat minder zichtbaar. Met de tastzin nemen nemen we de wereld waar. En het zesde sessie richt zich op de zogeheten intuïtie-gen  dat boven de vijf bekende zintuigen staat.

Er is ruimte om vragen te stellen en met elkaar te sparren, te discussiëren en de dialoog aan te gaan. Zo laven we ons met allerlei inzichten. Hoe de sessie begeleid wordt, wordt bepaald door het centrale zintuig van die sessie.. In een informele setting, op een inspirerende locatie, met een beetje inspanning, en ook zeker de nodige ontspanning.

Voor wie

Startende en gevestigde (sociaal) ondernemers, organisaties met een maatschappelijke relevantie, denkers, doeners en visionairs.

Elke ondernemend mens heeft zijn eigen ervaringen, valkuilen, mijlpalen en creatieve oplossingen. De aanwezige ervaring versus het aanwezige vermogen tot ‘fris denken’ garandeert dat iedereen van elkaar leert. De interactie die ontstaat tijdens de gesprekken en het gebruik van een van de zintuigen leidt tot verdieping en wellicht tot meer verfrissende inzichten.

Resultaat

  • Je hebt (beter) kennisgemaakt met ondernemende mensen die je normaal gesproken niet of nauwelijks spreekt.
  • Je ben de diepte ingegaan
  • Je bent geprikkeld en verrast.
  • Je hebt nieuwe inzichten opgedaan door te experimenteren op een zintuigelijke wijze.
  • De sessie lokt uit tot een natuurlijke manier van netwerken. Netwerken met inhoud. Dat is overigens niet het doel van de proefsessie, maar wellicht wel een prettige bijkomstigheid.
  • Vele betekenisvolle en waardevolle gesprekken en verbindingen, ook na de georganiseerde proefsessie zelf.

Open inschrijving

De proefsessies vinden plaats in  februari, april, juni, augustus, oktober en december.  Kijk in de agenda voor de datum en het “zintuig” van de eerstvolgende editie. Jouw investering € 25 (excl. BTW)

Aanmelden of meer weten?

Incompany

Organisaties kunnen mij boeken voor een incompany proefsessie voor hun leden, vrijwilligers of medewerkers. Het thema van de proefsessie wordt dan afgestemd op de behoefte van de organisatie. De proefsessie kan zo bijvoorbeeld worden ingezet als onderdeel van een veranderingsproces of teambuilding. Op aanvraag maak ik een passende offerte.

Meer weten of een offerte aanvragen?