Trainingen en workshops 2018

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen en de eerste trainingen staan al op de agenda. Door de feedback, onze ervaring en voortschrijdend inzicht zijn sommige trainingen geheel vernieuwd terwijl andere vanuit de basis worden aangevuld met actuele ontwikkelingen.

Impact meten en vergroten

versie 2Uiteraard blijven we met team Impact vanuit Selab actief met de trainingen en workshops op het gebied van impact meten als zijn er wel een aantal vernieuwingen in vergelijking met vorig jaar.

 • De basis workshop Impact meten blijft en zal een bondig dagdeel zijn waar de basis wordt gelegd.  Het betreft hier de bewustwording van het belang van impact meten en wat een dergelijk proces betekent voor jouw organisatie. Ook zaken als communicatie , de voorbereiding en hoe de verschuiving van resultaat naar impact gericht denken en handelen kan bijdragen aan de sociale doelstellingen. De samenwerking tussen diverse interne en externe stakeholders wordt hier ook aangehaald. Lees hier meer over deze bondige workshop.
  Dit zal mede bepalen waar de nadruk op komt te liggen en hoe de vorm en omschrijving van deze “workshop”er exact uit komt te zien. Wordt vervolgd!
 • De training Impact meten blijft al wordt deze uitgebreid met een extra dagdeel. Door deze opzet kan je als organisatie jouw case nog completer uitwerken tijdens de training en blijft er ook nog voldoende tijd over om alle handvatten aan te reiken die je nodig hebt voor het vervolg als ook het gebruik van bepaalde tools en instrumenten.

  De impacttraining laat zien hoe je inzichtelijk maakt wat je als Samen voor Zeist inbrengt, welke stakeholders belangrijk zijn, wat zij in het proces stoppen en wat het aandeel van Samen voor Zeist is als ook de waarde ervan.
  Zo komen waardevolle bevindingen aan de oppervlakte waar we verder mee aan de slag kunnen!- aldus een van de deelnemers

  Dat laatste dagdeel maakt de training nog completer en er blijft meer tijd over om de vragen die er nog zijn te behandelen.  Daarnaast zit de vernieuwing in de actuele ontwikkelingen die er zijn op dit gebied; zo blijven wij en jullie bij. Tussen de drie dagdelen (verdeeld over een dagdeel en een gehele dag)  krijg je ook duidelijke opdrachten mee zodat je het maximale uit de training kan halen.
  Onze aanpak, opgebouwd uit onderzoek tesamen met onze ervaring en kennis van impact evaluatie, bied je ,  in samenwerking met de Impact Wizard ,  de begeleiding die je direct in de praktijk kan toepassen.
  De training is inzetbaar voor zowel nieuwe als bestaande ondernemingen.
  Hier kan je meer informatie vinden, als ook de mogelijkheid om je in te schrijven.

 • De workshop voor fondsen en sociale investeerders op het gebied van impact meten is nieuw komend jaarconcept for business growth
  Impactvol investeren. Deze workshop richt zich op deze specifieke doelgroep aangezien deze vanuit diverse aspecten te maken heeft met impact meten. Bij het maken van keuzes voor de financiering van bepaalde projecten en of initiatieven als ook bij de beoordeling en evaluatie achteraf. Daarnaast willen zij graag handvatten om dit in hun organisatie op een gedegen manier voort te zetten. Een win – win situatie; voor de fondsen en financierders  als ook daarna voor de projecten met een maatschappelijke relevantie die deze financiering nodig hebben.
  Deze workshop is volop in ontwikkeling en mocht je meer informatie willen of meewerken door aan te geven wat dat voor jou als fonds of investeerder betekent, horen we graag van je.

Trainingen  voor nieuwe en gevestigde sociaal ondernemers

Hierbij zullen we de bestaande trainingen en workshops deels voortzetten en vernieuwen met de nieuwste ontwikkelingen uiteraard.

 • Mijn sociale onderneming, met name bedoeld voor die sociaal ondernemers die nog beginnen of net zijn begonnen.
  Dit geldt ook voor projecten of organisaties met een maatschappelijke relevantie die ondernemender willen of moeten worden, zonder hun sociale doelstelling uit het oog te willen verliezen.
 • Mijn impactvolle business route
  trainingBMC
  Hierbij richten we ons specifiek op een goed businessmodel ofwel verdienmodel uitgewerkt voor jouw onderneming, project, initiatief of organisatie. Uiteraard blijft jouw impact first denken en handelen gewaarborgd. Juist vanuit die optiek ontwikkelen we samen met jouw dat business model en ervaar je hoe dat juist goed samen kan gaan. Daarmee vergroot je jouw maatschappelijke impact op duurzame wijze. En je weet hoe je hier verder mee aan de slag kan, zodat je jouw investering in deze training weer terugverdient.

  De training beslaat een dagdeel en een 1,5 uur durende individuele coachingsessie waar je jouw ontwikkelde business model kan toetsen.

  Mijn Financieringsmix is nieuw dit jaar. Je bent sociaal ondernemer en hebt startkapitaal nodig, of je bent al wat jaren onderweg en wilt een nieuw product lanceren, je business uitbreiden of jouw impact vergroten, en hebt groeikapitaal nodig.Naast crowdfunding en financing,  friendfunding/friendraising zijn er innovatie ondersteunende investeringsfondsen en ook impact investeerders. Tegenwoordig zijn er ook veel hybride vormen van financiering mogelijk , zeker op sociaal ondernemend vlak. Je weet welke alternatieve financieringsvormen er zijn, wat ze inhouden, en wat er allemaal bij komt kijken als je van start gaat. Jouw organisatie en netwerk is scherper in beeld, je communicatie en marketing richting financierders  is verbeterd en natuurlijk gaan we voor een succesvolle financiering!

En tot slot

De wereld draait door en de ontwikkelingen in de samenleving gaan soms alle kanten op.
Onze insteek is sociaal ondernemerschap op alle aspecten stimuleren, als instrument om te komen tot een inclusieve samenleving. Een samenleving die voor iedereen werkt. Door ontwikkeling, innovatie, verbinding en kennis delen. Werk maken van samen ondernemen met impact. Van theorie naar praktijk en andersom.

Vanuit onze, jarenlang opgedane ervaring en kennis ontwikkelen we onze trainingen. Om dan vervolgens samen met jou enthousiast en voortvarend vanuit die theorie en vaardigheid de vertaalslag naar de praktijk te maken.
Samen pakken we zo de maatschappelijke problemen aan, op een innovatieve, vernieuwende , duurzame en verbindende wijze. En al leveren wij slechts een kleine bijdrage aan de zijlijn,  samen maken we de samenleving dan weer een beetje mooier :-).

Over Marguerite Evenaar

Over Marguerite Evenaar

Vanuit Evenaar & Partners maakt Marguerite werk van samen ondernemen met de netwerkorganisatie als basis.

Via coaching, advies, trainingen, workshops, presentaties en lezingen stimuleert ze het sociaal ondernemerschap en de wisselwerking tussen ondernemers, non-profits en andere organisaties met een maatschappelijke relevantie.

Lees meer over Marguerite

Houd de agenda in de gaten!

Wil je weten welke training geschikt is voor jouw onderneming of organisatie, en kun je daar wel wat hulp of advies bij gebruiken?

Neem contact op, of kijk in de agenda voor de eerstvolgende trainingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *