13 november 2019 – Start Leertraject Impact gericht werken ’

In Nederland groeit het aantal maatschappelijke organisaties en initiatieven (MO’s) en sociale ondernemingen (SO’s) gestaag.  Zij werken aan diverse thema’s, vaak gekoppeld aan SDG’s,  als inclusiviteit, participatie, armoede en zorg, waarmee ze diverse (kwetsbare) doelgroepen bereiken.
Deze aanpak roept vaak vragen op.

 • Hoe weten we als organisatie dat onze aanpak werkt?
 • Hoe tonen we aan financierders en gemeenten wat onze projecten daadwerkelijk bijdragen

In de praktijk blijkt het voor veel

SO’s/MO’s een uitdaging om aan te tonen  zien welke impact hun inzet heeft, terwijl dit zoveel kan opleveren:

 • De organisaties krijgen inzicht in hun aanpak en daarmee heeft zij meer tools om te (blijven) sturen op impact.
 • De organisaties kunnen hun impact vergroten waardoor ze meer kunnen betekenen voor hun doelgroep.
 • De organisaties kunnen daardoor beter communiceren met hun stakeholders
 • De organisaties hebben hun impact in kaart

Waarom een leertraject?

Een impactmeting laten uitvoeren is voor veel organisaties kostbaar, ingewikkeld en het ontbreekt hen vaak aan tijd en kennis om zelf een meting uit te voeren.  Toch is impact meten meer dan een momentopname en is het van belang voor dergelijke organisaties er wel mee aan de slag te gaan.
Daarom heeft Selab.nl  het leertraject impactgericht werken ontwikkeld.

In een half jaar tijd gaan de deelnemende organisaties door middel van werksessies aan de slag om hun impact te meten en zichtbaar te maken.
Ze leren hoe ze impact meten kunnen integreren in hun organisatie en ze krijgen handvatten om dat in de toekomst zelfstandig te kunnen.
Daarbinnen is er aandacht voor de rol van de stakeholders, zoals de gemeente, en worden deze betrokken bij dit traject. Dit stimuleert de samenwerking en communicatie met de stakeholders. Onderlinge kennisdeling is onderdeel van dit traject. Met het leertraject wordt impact meten haalbaar, toegankelijk en veel meer dan een kwantitatieve momentopname.

Resultaat

 • Voor de MO’s/SO’s
  • Kennis en tools om zelf impact te meten. Om hun maatschappelijke impact te blijven aantonen en inzichteljk te maken aan alle stakeholders.
  • Op maat gemaakt meetplan voor nu en de toekomst
  • Impact management tools en handvatten
  • Inzichten om hun organisatie productiever en effectiever te maken. Ze kunnen hierdoor hun aanpak verbeteren en verduurzamen, hun impact vergroten en makkelijker opschalen.
  • Verantwoording kunnen afleggen door hun impact aan te tonen, kwalitatief en kwantitatief, richting de gemeente en eventuele andere financiers, klanten en samenwerkende partners.

Als vereniging voor personen met een handicap streven we naar een volwaardig burgerschap voor iedereen, ook voor mensen met een handicap. De vraag is hoe we dit het best aanpakken. We willen impact hebben, wegen op beleid en meewerken aan een inclusieve samenleving.Daarom volgen we dit traject; om ervoor te zorgen dat wat we doen, ertoe doet voor mensen met een handicap.-Sophie Beyers Nationaal verantwoordelijke VFG (Socialistische Mutualiteiten) 

Kosten voor deelname :

Wij werken met een totaalprijs per trainingsgroep. Dat betekent dat bij een volle groep de kosten per deelnemer dalen.
Bij het minimum aantal deelnemende organisaties, is de maximale investering voor jou 3.000 euro voor het gehele traject. Duurder wordt het dus nooit.
Groeit de groep en gaan we uit van maximale grootte dan is jouw investering 1.500 euro voor het gehele traject.
Samenwerken is samen delen.

* excl. btw.

Data: 13 november 2019- 13 december 2019 – 13 januari 2020 – 13 februari 2020- 13 maart 2020 – 8 april 2020 en het eind event op 13 mei 2020
Tijd: 13.00 – 17.00 * de coachings momenten plannen we per organisatie gezamenlijk in.

Locatie: Beurs van Berlage, slechts 10 minuten lopen van CS.

Aanmelden training, workshop of sessie

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.