16 april 2020 – ‘Masterclass Impact gericht werken

Wij maken de wereld mooier, hoe kunnen we dat meten? Wij hebben veel verschillende stakeholders die allemaal verschillende dingen willen; hoe geef ik hen de juiste prioriteit? Men zegt dat wat gemeten kan worden waarde heeft, maar hoe meet ik een nieuwe vaardigheid, toegang tot arbeid, of vermindering van eenzaamheid?

Je wilt jouw impact weten (en meten)  zodat je verantwoording kunt afleggen aan financiers, investeerders en donateurs.
Je wil weten of de stappen die je zet wel het gewenste effect hebben of je wil richtlijnen hebben hoe te communiceren met jouw diverse stakeholders. Dus het gaat verder dan meten alleen en wij noemen dat Impact gericht werken.
Waar begin je ? Met een goede voorbereiding aan de hand van een gedegen stappenplan.

Een heldere en praktische training om meer inzicht te krijgen in de effecten die je organisatie heeft op de maatschappij. Marquerite is zeer betrokken, bevlogen en heeft veel vakkennis én is een zeer prettige sparring partner! -Ingeborg Kempers – STEP

Onze aanpak, opgebouwd uit onderzoek tesamen met onze jaren ervaring en kennis van impact evaluatie, biedt je , off en on line die  begeleiding die je direct in de praktijk kan toepassen.
De training is inzetbaar voor sociaal ondernemers, maatschappelijke relevante organisaties , gemeenten en NGO’s.

Deze training bestaat uit drie dagdelen, die op twee verschillende dagen worden gehouden. (1 dagdeel en 1 gehele dag)
Naast het opdoen van kennis over de bruikbare methodes, ga je er zelf ook actief mee aan de slag! Uiteraard krijg je een kijkje in onze  toolbox  en handvatten voor het proces daarnaar toe.

Na afloop van deze training heb jij voldoende kennis over het belang van een effectmeting/impactmeting. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je impact gericht kan werken en een meting kan opzetten.
Je gaat tijdens de training actief aan de slag met de opgedane kennis en bruikbare methodes, toegepast op jouw eigen organisatie. Tussen de twee trainingsdagen krijg je opdrachten mee om verder uit te werken.
Alle ins en outs en ook de processen en methodiek kun je zo adequaat mogelijk inzetten voor het uitvoeren van de impactmeting.

Datum: 16 april 2020 (dagdeel ) en 14 mei 2020 (dag )
Tijd: 13.00 – 17.00/ 10.00 – 17.00
Locatie: PAX Social Hub ,
Utrecht , goed bereikbaar met openbaar vervoer (Hoog Catherijne)
Prijs voor deelname: € 325  (excl. BTW) per deelnemer, inclusief lunch op de tweede dag

Aanmelden training, workshop of sessie

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.