12 mei 2021 – Grip op Impact !

In mei leggen alle vogels een ei. Het aloude gezegde is wellicht deels achterhaald, toch is mei nog steeds een maand waarin we plannen uitbroeden en de natuur zich opmaakt voor een nieuwe ronde van creatie.

Jouw plan om serieus aan de slag te gaan met Impact evaluatie ligt al even op de plank. Er komt steeds iets tussen terwijl je weet dat de impact die je maakt belangrijk is om aan te tonen. Te laten weten waarom je doet wat je doet en welke effecten dat heeft.

Voor die financiële verantwoording en als waardevolle bijdrage aan jouw organisatie. Om financiering te krijgen, te weten waarom jouw specifieke aanpak zo goed werkt, hoe je dat kan aantonen, jouw aanpak op te schalen en jouw impact te vergroten.
Een handjevol redenen waarvan wij weten dat het proces van Impact gericht werken je verder brengt.

een heldere praktische training om meer inzicht te krijgen in de effecten die je organisatie heeft op de maatschappij. Marquerite is zeer betrokken, bevlogen en heeft veel vakkennis én is een zeer prettige sparring partner!

Wat je vandaag meeneemt kan je morgen al in de praktijk brengen.

Sociale impactmeting is een proces om te begrijpen hoeveel en welke sociale verandering heeft plaatsgevonden en kan worden toegeschreven aan de activiteiten en aanpak van jouw organisatie.

  • Echte impactmeting gaat over het integreren van de stem van belanghebbenden , om de impact op het individu, gemeenschap en samenleving  gedurende een lange tijd te begrijpen en te integreren in jouw organisatie.
  • Als het goed wordt toegepast, kan impactmeting instrumenteel zijn bij het opschalen van sociale impact.
  • Flexibel en makkelijk te gebruiken – 9 stappen en handvatten 
  • Uitgebreid genoeg en Theory of Change gedreven
  • Flexibel genoeg om zich aan te passen aan het gebruik van standaarden, raamwerken en tools door elke maatschappelijke organisatie
  • Onafhankelijk . Proces werkt goed met alle soorten tools voor gegevensverzameling
  • Vereenvoudigt data verzameling en ontsluit de waarde en het verhaal van gegevens

De training overtrof mijn verwachtingen. Het niveau is hoog maar goed te doen. Marguerite weet precies de juiste vragen te stellen om je naar de volgende stap in het proces te begeleiden.

Zullen wij samen aan de slag gaan?  Met elkaar en andere Impact ondernemers en aanverwante organisaties een impactvolle middag hebben?
Ik kijk ernaar uit!

Mocht je vragen hebben, meer informatie willen? Neem dan contact met me op .

Datum: 
Tijd: 14.00 – 17.00 on line (met off line pauzes!)
Locatie: Live On Line  (
echt live wanneer dat weer mogelijk is)
Prijs voor deelname: €125,00  (excl. BTW) 

Meld je hier aan !

Aanmelden training, workshop of sessie

  • Vraag wanneer de volgende ronde LOL training voor Impact ondernemers begint
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.