8 maart 2019- Internationale Vrouwendag (met Mama Cash)

Het is alweer bijna 8 maart en dat betekent: Internationale Vrouwendag! Jaarlijks organiseert Mama Cash op 8 maart het Feminist Festival. Op die dag bieden we feministische kunstenaars en activisten een podium.

Zoals de Amerikaanse auteur, professor, feminist en activist bell hooks zei: “De functie van kunst is om meer te doen dan alleen te laten zien wat er is – kunst is er om je een voorstelling te maken van wat mogelijk is. 

Dit jaar nodigen we je uit om Internationale Vrouwendag met ons te vieren in Centraal Museum (Utrecht), Groningen, het Stedelijk Museum Amsterdam, en WORM (Rotterdam).

Op Internationale Vrouwendag vieren we wat het feminisme wereldwijd bereikt heeft. Maar we kijken ook vooruit en fantaseren graag samen over hoe een feministische toekomst eruit zou zien. Kom en vier de visuele kunst, muziek en optredens van kunstenaars die hun dromen najagen. Samen creëren we een plek voor verbinding, plezier, solidariteit en natuurlijk: dans!

De eerste Internationale Vrouwendag in 1911 was een protest. Vandaag de dag is het dat nog steeds. Maar het is ook een feestelijke dag. En we hopen die samen met jou te vieren!

Graag verwelkomen we je op 8 maart op een van de locaties.