Wereldvluchtelingendag 20 juni 2022

De Wereldvluchtelingendag is een speciale herdenkingsdag die jaarlijks gevierd wordt op 20 juni. De dag werd in 2000 ingesteld via een speciale resolutie door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdragen aan de vrede te vieren.

Juist nu er nog nooit zoveel mensen op de vlucht waren, schreeuwt deze tijd om solidariteit met vluchtelingen, ook in Europa.

Dit jaar ligt de focus op het recht om veiligheid te zoeken.

Ieder mens heeft het recht om veiligheid te zoeken – wie ze ook zijn, waar ze ook vandaan komen en wanneer ze ook gedwongen worden te vluchten.

Meer dan 100 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht, dus laten we niet vergeten wie ze ook zijn, waar dan ook en wanneer dan ook. We zijn allen mensen en hebben recht op die veiligheid.

WIE DAN OOK

Wie ze ook zijn, mensen die moeten vluchten, moeten met waardigheid worden behandeld. Iedereen kan bescherming zoeken, ongeacht wie ze zijn of wat ze geloven. Er valt niet over te onderhandelen: veiligheid zoeken is een mensenrecht.

WAAR DAN OOK

Waar ze ook vandaan komen, mensen die moeten vluchten, moeten worden verwelkomd. Vluchtelingen komen van over de hele wereld. Mensen vluchten met het vliegtuig, de boot of te voet op zoek naar veiligheid. Het recht om veiligheid te zoeken en asiel aan te vragen is universeel

WANNEER DAN OOK

Wanneer mensen gedwongen worden om te vluchten, hebben ze recht op bescherming. Wat de dreiging ook is – oorlog, geweld, vervolging – iedereen verdient bescherming en heeft recht op veiligheid. 

En dat is niet voorbehouden aan een dag!

Wil jij hun verhalen horen en hun dromen, ga die dag dan naar de voorstelling Future Citizens van New Dutch Connections. Future Citizens door regisseur Bright Richards is een theater-netwerkevenement met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Waarbij je elkaar ontmoet!
Future Citizens: Wereldvluchtelingendag 
Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en zullen wij een Future Citizens organiseren in de Stadsschouwburg Utrecht. Kom langs om 20:30 en laat je inspireren door mooie verhalen en muziek. Daarnaast ontmoet je nieuwkomers die hun dromen delen en op zoek zijn naar mensen die naast hun staan om deze dromen te realiseren. Bestel je tickets via de website van de stadsschouwburg.
Een aanrader!

Kijk voor meer activiteiten op die dag op deze pagina en houd de agenda in de gaten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.