Duurzame Prinsjesdag- ben jij een duurzame initiatiefnemer uit de samenleving?

Duurzame Prinsjesdag

Op 5 september is het Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de duurzaamheid. Duurzame initiatiefnemers uit de samenleving bundelen dan de krachten met politiek Den Haag. 

Dit jaar wordt een bijzondere editie. Het is namelijk de 25e Duurzame Dinsdag.

Hoe kan je meedoen?
Heb je een initiatief? Stop deze in de Duurzame Dinsdag koffer.  Het Duurzame Dinsdag netwerk staat dan tot je beschikking. Ook maak je kans om 1 van de drie Duurzame Dinsdag prijzen te winnen.  De winnaars worden gekozen door een jury. Maurits Groen is ook dit jaar weer de voorzitter.

Stop jouw idee in de koffer

Wat is Duurzame Dinsdag?

Al sinds 1997 is het op de eerste dinsdag van september Duurzame Dinsdag. Op deze dag worden initiatieven uit de samenleving zichtbaar gemaakt en gehuldigd en hun signalen besproken met de politiek. Het is het belangrijkste moment van een jaarrond programma dat het voor duurzaam initiatiefnemers makkelijker wil maken om impact te maken. 

Duurzame Dinsdag is een stemversterker. Burgerinitiatieven, startups, scale-ups, coöperaties en commons zijn van groot belang voor de overgang naar een duurzame wereld. Maar het lukt vaak nog niet om  ‘uit de marge te komen’ en samenwerking aan te gaan met instituties. Overheid en politiek krijgen deze initiatieven meestal niet te eens zien. Hun geluid is te versnipperd. Daarom is er Duurzame Dinsdag. Een  geoliede lobby die hun geluid versterkt in Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *