Live Online Learning programma voor Impact ondernemers – Na de zomer nieuwe start data!

Het Live Online Learning (LOL) programma is voor startende en gevorderde impact ondernemers en heeft inmiddels een aantal keren gedraaid. Elke keer weer anders en net zo boeiend en inspirerend, vinden wij en kennelijk ook onze deelnemers 🙂

Inmiddels sloten we vlak voor de zomer af met diverse pitches en een gezellige borrel. Live dit keer en het was mooi om te zien hoe ze de ervaringen met elkaar uitwisselden, elkaar blijven volgen en ondersteunen met tips en tricks.

Wil jij er de volgende keer bij zijn en samen met mede Impact ondernemers jouw denkkracht en netwerk vergroten?
De training  bestaat uit acht praktische online sessies, waarin de vraagstukken van ondernemers centraal staan, zoals: hoe kan ik mij aanpassen aan de nieuwe situatie? Waar investeer ik nu in en wat is bruikbaar voor de langere termijn? Hoe kan ik mijn impact meten? Zie het volledige trainingsprogramma onderaan deze pagina.

Wanneer starten we met een nieuwe groep?

In september/oktober  starten we met een nieuwe groep van dit trainingsprogramma, bestaande uit 8 live online sessies op de dinsdag of  donderdagmiddag van 15:00-17:00 uur.

“De LOL-sessies brachten meer focus, je wordt gedwongen in de sessies om plannen en ideeën op papier te zetten en na te denken over de invloeden van anderen. Daarnaast vond ik de herkenning bij anderen en de feedback van andere ondernemers en de experts heel waardevol. En de modellen die gebruikt werden, waren heel interessant.“

Beschrijving onderdelen trainingsprogramma, bestaande uit een zelfstudie/voorbereidingsopdracht + de live online trainingssessie:

1. Kennismaken en de essentie van jouw bedrijf

2. Inzicht in jouw doelstellingen en vraagstukken

3. Verkenning op jouw vraagstuk

  • Analyse van meest urgente, concreet vraagstuk
  • Praktische oplossingen aanreiken voor het vraagstuk, meedenkkracht aan de hand van Action Learning Set
  • Herformulering: op welke thema’s verdieping? Uitwerken in actieplan impact onderneming (korte en lange termijn) en eerste matching buddies

4. Inzicht in jouw ecosysteem en stakeholdersanalyse

5. Inzicht in de behoefte van jouw klant(en) en waardeproposities

6. Impact aantonen en communiceren (impact meting)

7. Financieringsvormen voor impact ondernemers

8. Authentiek pitchen met impact: feestelijke afsluiting (op fysieke plek)

Heel volledige cursus met goed voorbereide opdrachten en prettige begeleiding. Dit zorgt er onder andere voor dat deelnemers echt op elkaar betrokken zijn en je heel veel van elkaar kunt leren.

“De cursus bracht mij ‘Back to Basic’: opnieuw de focus scherp stellen, wat ben ik aan het doen en hoe, soms raak je dat kwijt in de drukte van alledag. De feedback van de experts én van de andere deelnemers was GOUD.”

Wil jij dat ook, samen met andere sociaal ondernemers, die zich richten op dezelfde maatschappelijke uitdagingen en elkaar ondersteunen, vragen stellen en oplossingen vinden?

Neem dan contact op en kijk of je bij de komende groep  kunt aansluiten.

Ook voor gemeenten die zorg dragen voor hun kwetsbare bewoners en daarom die maatschappelijke initiatieven willen ondersteunen en versterken in deze tijd.
Volg Haarlem en Amsterdam waar diverse groepen al zijn afgerond en nu nieuwe starten! Gun de Impact ondernemers in jouw gemeente ook zo’n kans. Voor meer informatie, neem contact op

Het klinkt cliche; Samen staan we sterk!

Het LOL-programma is ontwikkeld binnen het Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem en is een samenwerking tussen Social Enterprise Lab (se.lab) en de Stichting Stadsgarage in Kennemerland.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *