Sparren, kennis delen en actieplan Post Corona- Live On Line met sociaal ondernemers en experts

In deze ontregelde tijden kunnen veel  sociaal ondernemers en projecten wel wat steun gebruiken om hun hoofd boven water te houden. De maatschappelijke uitdagingen waar ze voor staan en aan werken zijn nog steeds aanwezig en in deze tijd zijn zij nog meer nodig dan ooit.

De doelgroepen, waar een deel van deze sociaal ondernemers zich voor inzetten worden extra geraakt door het missen van directe ondersteuning, contact en ontmoeting.

Denk aan de jongere die buiten beeld blijft doordat hij geen verbinding kan maken met zijn buddy, de eenzame die niet even een hapje kan eten bij het buurt restaurant op de hoek  of aan kan komen waaien bij het Huis van de Zorg in zijn of haar wijk.
En over eten gesproken, wat te zeggen over de groep die nu niet enkel in een sociaal isolement verdwijnt, echter ook geen enkel idee heeft hoe zich nu te redden op levensgebied. Of wat te denken van het voedselsysteem en de stappen die gezet kunnen worden voor het klimaat?

Veel maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers maken zich zorgen over de doelgroepen waar ze mee werken en in het veld waarin ze dit doen.
En ook dat ze niet willen omvallen, want juist nu en straks  is ondersteuning hard nodig!
De kwetsbaren kunnen we ook straks niet zo maar laten vallen als de prioriteiten weer zijn verschoven immers.
Juist die maatschappelijke ondersteuners die er al waren zijn er straks ook nog. Zij doen wat mogelijk is om hun sociale en/of duurzame impact te realiseren, terwijl de levensvatbaarheid van hun eigen sociale onderneming op het spel staat.

Samen staan we sterk en hoe kunnen we ons met elkaar verbinden en onze uitdagingen als ook onze oplossingen delen?!
Door elkaar te versterken en met inzet van LOL(Live Online Leren) interactief aan de slag te gaan.

Het gaat hierbij om
1) het uitwisselen als de implementatie van creatieve oplossingen om kwetsbare doelgroepen te bereiken of andere maatschappelijke problemen het hoofd te bieden

2) het bieden van onderlinge steun door middel van intervisie op basis van leren, reflecteren en doen

3) aandragen en de implementatie van oplossingen met elkaar en de inzet van experts.Een daadwerkelijk actieplan.

Door de ondersteuning van de sociale initiatieven met kennis en kunde via deze wijze wordt de kracht en levensvatbaarheid van reeds opgezette en startende sociale initiatieven en sociaal ondernemers versterkt. Juist in deze tijd is het noodzakelijk om aan de slag te gaan met de signalen uit hun veld en deze om te zetten naar vraagstukken en aanpakken die sociaal ondernemers/initiatiefnemers kunnen oppakken.

Het delen van kennis, tips, expertise en resources staat centraal en je ontwikkelt een concreet, praktisch actieplan.

Wil jij dat ook, samen met andere sociaal ondernemers, die zich richten op dezelfde maatschappelijke uitdagingen en elkaar ondersteunen, vragen stellen en oplossingen vinden?

Neem dan contact op en kijken we of je aan een van de groepen kunt aansluiten die al gestart zijn met deze sparring sessies.
Ook voor gemeenten die zorg dragen voor hun kwetsbare bewoners en hun maatschappelijke initiatieven willen ondersteunen en versterken in deze tijd!

Het klinkt cliche; Samen staan we sterk!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *