Hoe impactvol inzetten leidt tot tot erkenning en verduurzaming van een betekenisvolle aanpak!

Al langere tijd, meerdere jaren zelfs, laten wij zien en proberen wij te stimuleren dat impact meten meer is dan een rapport met cijfers en aantallen.
Dat het helpt in het aanscherpen van jouw interventies , de beoogde effecten vergroot en verduurzaamd en dat het helpt bij financiering. En mooier nog, het draagt bij aan domein ontschotting en een andere aanpak in de sectoren zorg, onderwijs, arbeid en noem maar op.

Je weet dat jouw aanpak werkt, door het aan te tonen, kwalitatief ook, wat het effect is op de individu en zijn of haar leefomgeving, sta je nog sterker. Kan je blijven doen wat je doet en zie je de mensen om je heen en ook de maatschappij beter en mooier worden.
Het heeft zin en diep in jouw hart wist je dat al lang. Als er dan erkenning is, doordat je het echt aantoont hoeveel gelukkiger, gezonder en vitaler mensen zijn, het ook nog de maatschappelijke kosten vermindert in de zorg en de samenwerking zorgt voor een andere benadering en aanpak, dan word ik daar blij van !

En Dans op recept  is daar een mooi, zelfs baanbrekend voorbeeld van.
Hier zie je ook hoe wetenschap de praktijk kan ondersteunen en dat het juist gaat om die effecten. En dansen, het beste medicijn:_)
Hier zie je de impact en waarde van kunst en cultuur in de zorgen daar wordt iedereen ^ beter” van.!

Het stimuleert me om door te gaan met de transitie naar preventie in de zorg, de holistische kijk op gezondheid en het project Positieve gezondheid Migranten bijvoorbeeld.
Ook om Impact gericht werken daarbij een geïntegreerd onderdeel te laten zijn van het ontwerpproces van de oplossingen en aanpak. Door dat samen te nemen, komen daar mooie dingen van. Opschalen van de effecten naar andere groepen en regios’, samenwerking tussen zorg, welzijn en gemeente, en de doelgroep onderdeel laten zijn van de oplossing van hun “maatschappelijk probleem”. Multi disciplinair samenwerken en ook daar de effecten van meenemen.
Daar word ik blij van !

Dus dat hele impact meten heeft enkel zin als je ziet wat het kan bijdragen, en dat rapport (gevalideerd en wel) krijg je er natuurlijk ook nog bij. Het proces ernaar toe, dat is cruciaal en niet een dingetje wat je ook nog “moet”doen.
Laat het onderdeel van jouw aanpak zijn en dan heb je er wat aan ! Impact maak je samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *