Omarm de circulaire, sociale en duurzame economie met kerst

Mocht jij of jouw organisatie iemand willen verrassen in de decembermaand kies dan voor iets sociaal duurzaams. Koop niet direct nieuw,  lokaal en stap ook bij die ondernemer naar binnen. Verpak  jouw cadeaus op een manier die vriendelijk is voor het klimaat en waar de verpakking ook opnieuw van gebruikt kan worden. Geef iets sociaals als een beleving die je samen ervaart of maak een diner van etenswaren die je anders zou verspillen. Geef iets met een verhaal van betekenis. Waardevol voor meer dan de ontvanger.

En als je dan toch niet iets weet te verzinnen geef dan een giftcard  van Oh My Good, die je laat  kiezen uit duizenden cadeaus van meer dan tachtig sociale ondernemingen die bijdragen aan inclusiviteit, eerlijke handel en een circulaire economie. Hiermee wordt de gestegen vraag naar duurzame kerstpakketten en -cadeaus van zowel bedrijven als consumenten beantwoord. Al zou je de site enkel als inspiratie gebruiken om iets van een sociaal ondernemer te kopen!

Nederland is binnen Europa koploper in de recente groei van het aantal sociale ondernemingen die een mooi product combineren met een maatschappelijke missie. Judith Schmitz, oprichter van ohmygood, verbaasde zich erover hoe onbekend en lastig vindbaar deze soms zijn.

“Met ohmygood geven we maatschappelijke ondernemingen een podium en maken we het iedereen makkelijker om te kiezen voor cadeaus die bijdragen aan een eerlijke, duurzame en inclusieve wereld. Door te kiezen voor onze giftcard geef je behalve een cadeau ook een goed verhaal én maak je meerdere mensen blij.”

Meer dan tachtig pionierende impactmakers sloten zich al aan bij het platform. Gezamenlijk geven ze de ontvangers van de giftcard de keuze uit ruim 2.000 feel good cadeaus: van kleding en sieraden tot speelgoed en van iets voor in huis tot wat lekkers of een dagje weg. Daarmee is ohmygood een antwoord op de gestegen vraag naar verantwoorde kerstpakketten en -cadeaus. Voor bedrijven kan ohmygood de giftcard feestelijk verpakken met een gerecyclede strik, ontwerpen in de eigen huisstijl en digitaal versturen.

Op ohmygood.nl zijn de bijzondere verhalen achter de cadeaus te lezen. Ze draaien om inclusiviteit, eerlijke handel, een circulaire economie of een combinatie daarvan. Zo besteedt Oma’s Soep een deel van de opbrengst aan activiteiten waarbij eenzame ouderen en jongeren elkaar ontmoeten. Ze koken samen en doen spelletjes terwijl de soep trekt. Vanhulley geeft kleding een tweede leven en vrouwen een tweede kans. Vrouwen die willen werken maar een vooropleiding missen, maken kleurrijke shorts van oude overhemden. En in de vijf vestigingen van Happy Tosti werken mensen met en zonder arbeidsbeperking vrolijk samen.  En i-did verwerkt oude bedrijfskleding tot bijzondere tassen. In die tassen, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn bijvoorbeeld nog het groen van oude legeruniformen, het blauw van KLM en het wit van doktersjassen te herkennen.

Happy x-mas everyone :-)!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *