Stap in het onbekende- Prinsjesdag van de duurzaamheid

Dindag 7 september  was het voor de 24e keer Duurzame Dinsdag; Duurzame Troonrede, lintjes en het koffertje bevatte 300 duurzame initiatieven richting politici en beleidsmakers.

Het trendrapport kreeg de titel “stap in het onbekende”. Meer dan trends, ook aanbevelingen en acties.
Ineke van Zanten raakt me met haar verwoording wanneer het gaat om de versnelling van deze beweging impactmakers. “Dat vraagt bruggen van vertrouwen en de moed om de bekende manier van denken en en werken los te laten. Het vraagt om doen”.

Het is mooi om te zien hoe meer wordt samengewerkt en integraal gedacht en gewerkt. De transitie thema’s zijn immers ook met elkaar verbonden en zelfs wederzijds afhankelijk. Die oplossingen passen niet in hokjes, domeinen of kaders.

Zie dat de sociale inclusie en rechtvaardigheid meer deel uitmaken van de oplossingen en focus van de duurzaamheidstransitie, Dat er aandacht is voor bewustwording . Gedragen door een divers netwerk van burgers, burgerinitiatieven en sociaal ondernemers. Het samenspel en bruggen bouwen; iedereen heeft een deel van de oplossing in handen.

Andere rollen, kansen zien, interveniëren, experimenteren, verbinden, gelijkwaardig samenwerken en leren van elkaar.
Voor sommigen nog onbekend, hoe welwillend ook. Voor anderen al langere tijd bekend , timmerend aan die weg, hopend dat het makkelijker wordt.
Hoopvol en kritisch ben ik na lezen.
Dank voor dat inkijkje, die duwtjes in de rug en laten we stappen blijven nemen samen; hoe onbekend soms ook :-).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *