Update; met de sociale innovatie wind in de rug

Op dit moment ervaren wij een versnelling van de erkenning van sociale initiatieven en organisaties op diverse gebieden. Door deze duw in de rug zijn we druk bezig met diverse projecten en initiateven waar we blij van worden .
Ik schrijf wij omdat deze projecten vaak in samenwerkingsverband worden uitgevoerd. Impact maak je immers samen!
Daarbij vergeet ik vaak een update te geven, over waar we voor en of achter de schermen mee bezig zijn. Ook blijven we vaak op de achtergrond, het gaat immers niet om ons.

Op dit moment ondersteunen we  (vanuit Selab) diverse organisaties in het Impact gericht werken. Daarbij pakken we het impact meten en evalueren zodanig aan dat een dergelijke meting meer is dan een rapport. Het geeft zoveel meer dan enkel informatie voor de verantwoording, dit proces levert ook nog nieuwe financieringsbronnen op. Dat komt omdat je jouw aanpak aanscherpt, de gehele organisatie erbij betrekt (incluis delgroep en bvb vrijwilligers) en je nog beter kan aantonen en communiceren welke impact je maakt op de diverse stakeholders.

Die ondersteuning vind je terug in onze trainingen en leertrajecten. Op dit moment zijn er diverse van deze trainingen en leertrajecten bezig. Zoals een belangenorganisatie op het gebied van gezondheid en een academie die jonge vrouwen empowered op diverse aspecten. Ook een Impact onderneming die zich al langere tijd richt op de bestrijding van kans armoede n een impactvolle vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen en deze ook concreet invult voor diegene met een beperking.. Na afloop kunnen die organisaties zelf ook hun impact evalueren in de toekomst. We zorgen voor integratie in de organisatie en de handvatten om dit zelf te doen. Ondertussen doe je al een meting tijdens dat traject.

Al eerder zien we daar goede resultaten van en er zijn zelfs Impactvolle organisaties die voor het opstarten van een nieuwe project deze toetsen met een Theory of Change. Mooi gegeven omdat je dan vanuit jouw missie zo effectief mogelijk kan handelen.

Ook worden we uitgedaagd om nieuwe vormen van multi – disciplinaire samenwerking in kaart te brengen en tot welke impact dat leidt. Dat doen we dan in de praktijk, terwijl we de theorie eraan koppelen en kijken naar de diverse impactparameters.  Het is een spannend integraal proces en deze aanpak gaan we zeker uitbreiden. Het betekent een stimulans voor de ontwikkelingen op het gebied van preventieve en positieve gezondheid. In samenwerking met de diverse belanghebbenden toetsen we de aannames en geven we vanuit het Impact proces handvatten voor de uitvoer van de oplossingen, terwijl we ook de impact meten.

Ook ontwikkelen we op dit moment bruikbare toolkits , gericht op buddy empowerment en tegen eenzaamheid. In samenwerking met universiteit en hogescholen en ook weer die koppeling van wetenschap en praktijk.

Daarnaast ondersteunen we ook nog een aantal Impact ondernemers, in en na Corona tijd,  en hebben die trainingen een nieuwe completere invulling gekregen. Van jouw essentie tot en met business modellen en financiering. Stap voor stap.

Kortom, we vervelen ons niet en zijn blij met die organisaties die ons al eerder en ook de huidige,  hun vertrouwen hebben gegeven. Zeker in deze “digitale “tijd. Zodra er weer een aantal zijn afgerond en de organisaties dat ook willen, hoor je meer details.

Door onze samenwerking kijken we uit naar meerdere projecten waarbij impact gericht werken echt een “need to have” is geworden om de impact te verduurzamen, de aanpak op te schalen en jouw impact te vergroten.
Nieuwe trainingen en workshops starten vanaf april weer. Houd de agenda in de gaten.

Wil je hier meer van weten, neem dan contact met me op. Wissel graag met je uit over de maatschappelijke waarde die jouw organisatie, onderneming, project of initiatief heeft.
Wat heb ik toch mooi werk om met jullie impactvolle werk een duwtje in de rug te geven 🙂

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *