Waardevolle inzichten

Wanneer leraren de schoolgemeenschappen van hun oorspronkelijke praktijk betreden, ervaren ze identiteitsverschuivingen die hun leren weerspiegelen. Gedurende de lerarenopleiding hebben ze een identiteit opgebouwd die gebaseerd is op hun eerdere schoolervaringen, de ideeën en benaderingen die door hun lerarenopleidingen worden gepromoot, en een ideaal van de leraren die ze hopen te worden.

Afgelopen week was ik in de gelukkige omstandigheid om met een groep van afgestudeerden te mogen ontdekken hoe zij omgaan met vernieuwende vormen van onderwijs. Ontdekken welke verschuivingen zij zien en hoe ze dat ervaren en beleven. Hun kijk op de toekomst en hun rol daarbinnen.

Waardevolle inzichten en wat kunnen we veel van deze jonge mensen leren. Ook geeft het vertrouwen voor de toekomst al heeft het tijd nodig om te rijpen. Geduld is niet mijn sterkste punt al weet ik dat de zaadjes van de toekomst die tijd nodig hebben. In de tussentijd kunnen we met elkaar ontdekken, experimenteren en ontwikkelen.
Ik vond het een feest en bijzonder dit te mogen faciliteren. Wat heb ik veel geleerd!

Mocht je geïnteresseerd zijn in onze transitie versnellende activiteiten voor, door en in het onderwijs. Neem dan contact op !
We gaan graag met je in gesprek, een experiment aan of een mooie sessie transitie denken en doen verzorgen. We betrekken jou graag bij onze “experimenten” met het doel de transities in het onderwijs te versnellen.

Kortom; genoeg uit te wisselen als ook jouw hart sneller gaat kloppen van innovaties in het onderwijs en niet zo maar een doekje voor het bloeden. Echte veranderingen voor alle spelers in het onderwijs en de toekomst van morgen!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *