Impactvolle businessroute voor de sociaal ondernemer

Idealen zijn mooi, maar je moet – op zijn zachtst gezegd – nog wel brood kunnen kopen.
Een sociaal ondernemer haalt middelen voor zijn dienst, service of produkt uit de markt. Je wil graag zorgen voor een verandering in de maatschappij, dat is immers jouw hart van jouw organisatie. Toch wil je dat ook graag doen vanuit een solide businessmodel, zonder in te boeten op die impactvolle missie.
Hoe vertaal je jouw maatschappelijke idealen naar een ondernemende manier van werken en hoe zorg je voor de balans tussen de maatschappelijke winst en de financieel-economische haalbaarheid?

“Hoe kan ik geld verdienen met mijn maatschappelijk initiatief?” “Hoe houd ik mijn missie en intentie van mijn toegevoegde waarde aan de maatschappij in tact, terwijl ik er wel een gezond businessmodel van maak?” “Hoe schaal ik het op?” “Hoe boor ik andere financieringsvormen aan, naast vermogensfondsen en subsidie?” “Hoe maak ik er een onderneming van, zonder de maatschappelijke impact uit het oog te verliezen?”

De twijfels die je als sociaal ondernemer tegenkomt, zijn soms heel concreet, soms zijn het ‘glazen drempels’. Vanuit een terugkerende behoefte tijdens coaching van sociaal ondernemers ofwel organisaties met een maatschappelijke relevantie, heb ik de  ‘Impactvolle businessroute voor de sociaal ondernemer’ ontwikkeld. Met jou als uitgangspunt, wordt daarin gekeken hoe je je sociale onderneming ondernemender kunt maken, zónder de maatschappelijke impact te vergeten.

Voor wie

Geschikt voor zowel voor startende ondernemers (hoe je start met het businessmodel) als voor ondernemers die langer bezig zijn (hoe je kunt opschalen) en voor gevestigde ondernemers (klopt het nog, heeft het effect, andere vormen van financiering, samenwerking en het belang van externe relaties).

Wat

  • Een dagdeel training met andere sociaal ondernemers
    • Individuele terugkoppeling op jouw ontwikkelde business model in een 1-op-1 sessie.( op een gewenst moment)
  • Businessmodel op sociale leest geschoeid
  • Praktische handvatten voor de omzetting van plan naar actie
  • Succesfactoren van sociaal ondernemerschap integreren in jouw business model
  • Aandacht voor de inrichting van jouw onderneming en het effect dat je wilt hebben op de maatschappij
  • Voor alle niveaus, zowel startend, gevestigd, opschalend, groeiend
  • Geen voorkennis nodig, het instapniveau verschilt per ondernemer

Hoe

Interactie met andere sociaal ondernemers als ook maatwerk in de individuele business coaching.  Zo kan  je op elke gewenst moment instappen.  Neem gerust contact op voor meer informatie.

Resultaat

Je hebt een duidelijk business model en  routekaart met alle kansen waar je aan kan werken. De kenmerken en succesfactoren van sociaal ondernemerschap heb je helder in beeld. Je onderneemt met meer vertrouwen en je hebt overzicht. Het levert inzicht in de balans sociaal-business, je kunt de balans maken tussen het zakelijke en sociale aspect en ziet dat dat prima samen kan gaan. Je versterkt het ondernemende, zonder de intentie en het sociale aspect te vergeten. Je vergroot zo de impact  en de duurzaamheid van jouw onderneming.

De training beslaat een dagdeel en een 1,5 uur durende
individuele coachingsessie. De investering bedraag 175 euro.
Meer informatie of aanmelden?