Coaching voor startende ondernemers

In de startfase van je onderneming komt er veel op je af. Buiten je eigen vak- en marktkennis om, wordt je als startende ondernemer vaak geconfronteerd met allerlei zaken waarin je je veel minder thuis voelt.

“Hoe kan ik mijn idee vormgeven en er structuur in aanbrengen, kijken of het haalbaar is, mijn verdienmodel bepalen, mijn businessmodel scherpstellen? En hoe kom ik aan geld voor financiering?” “Kan ik het wel, is het haalbaar, kan ik er van rondkomen?” “Is het verstandig om nu al mijn vaste baan op te zeggen?” “Hoe ga ik om met tijd en energie, hoe zorg ik voor een goede balans daartussen?”

Vaak zijn het ‘glazen drempels’ waar je tegenaan loopt als startende ondernemer. Een ervaren businesscoach die naar je luistert en met je meekijkt, helpt je sneller en effectiever door de opstartfase heen. Ik sta naast je om daarbij de juiste prioriteiten te stellen, zodat je waar nodig direct kunt bijsturen in de stappen die je gaat zetten.

Wat

Vanuit kennis en ervaring biedt Evenaar & Partners het gereedschap aan, dat jij als ondernemer en persoon nodig hebt. Inspirerend, gepassioneerd, authentiek, helder, resultaatgericht, to the point.
• Coaching voor, tijdens en na de start
• Begeleiding van idee tot een – bij jou passend – concreet businessplan
• Ondersteuning en begeleiding, die specifiek op jouw situatie is toegesneden: praktisch, persoonlijk, betrokken, professioneel en doelgericht
• Kritische sparringpartner en klankbord
• Het uitbreiden van je netwerk
• Stimuleren van samenwerkingsverbanden

Hoe

In een oriënterend gesprek van maximaal 1 uur bekijken we wat nodig is. Soms blijkt na zo’n eerste gesprek dat je werkelijke pijnpunt heel ergens anders ligt dan je in eerste instantie dacht. Van daaruit starten we met de coaching, aan de hand van een helder stappenplan, toegespitst op jouw onderneming en op jou als persoon. We bekijken of je er echt wat mee wil, wat je drijfveren zijn, we gaan je idealen toetsen aan de werkelijkheid: waarom wil je dit nou eigenlijk? De duur van het coachingtraject is verschillend per ondernemer, het gemiddelde bedraagt 6 coachingsessies.

Ervaringen van startende ondernemers

Toen ik eind 2009 binnenstapte bij Marguerite wist ik wat ik wilde gaan ondernemen, maar ik had geen idee hoe. Marguerite heeft mij geholpen mijn plannen concreet te maken. Tijdens dit voorbereidingsproces daagt zij uit om authentiek te blijven, uit te gaan van je eigen unieke waarden. Daarmee onderscheidt Marguerite zich van andere coaches. Het is echt een aanrader om met haar samen te werken.

Vanaf de eerste dag dat ik op Marguerite’s kamertje ben binnengelopen, gaat mijn bedrijf als een speer. Ze is aanmoedigend zonder dat je het doorhebt, en zorgt dat je je eigen enthousiasme voor je eigen bedrijf ontdekt. En wanneer je dat eenmaal te pakken hebt, komt alles ineens op zijn plek! Ik heb via haar netwerk enorm leuke mensen ontmoet, en ik rol van de ene samenwerking in de andere. 

Ik heb Marguerite ingehuurd als coach om mijn eigen bedrijf op te starten en een ondernemingsplan te maken dat MIJ weergeeft. Naast het feit dat Marguerite veel vakkennis heeft en precies weet wat ze doet, is ze als coach enorm inspirerend, gepassioneerd, authentiek, helder, to the point. Ik heb erg veel van haar mogen leren en dat heeft me veel goeds gebracht…Binnenkort open ik de deuren van mijn eigen praktijk.

Marguerite is op een motiverende manier kritisch, heeft kennis van de valkuilen en vraagstukken van beginnende ondernemers, is zeer betrokken en enthousiasmeert. Daarnaast heeft ze ons, wat mij betreft, op een juist moment ook weer losgelaten om het verder zelf te doen. Dat ze later op onze officiële opening nog een praatje heeft gehouden waar wederom de betrokkenheid naar voren kwam en de trots in haar ogen te zien was, bevestigt dit alleen maar.

Resultaat

Je staat zelfverzekerd, relaxed en stevig in je ondernemersschoenen, bent goed voorbereid, hebt overzicht, en gaat sneller en doelgericht af op het resultaat dat je met je onderneming wilt behalen. De ontwikkeling van je onderneming staat continu op scherp. Jouw unieke waarden staan voorop en je start vol vertrouwen als ondernemer.

Afspraak maken voor een oriënterend gesprek?