Changemaker Award 2024 – de kracht van de vrouwelijke economie

Op 4 en 5 juni werd de jaarlijkse bijeenkomst van de Financial Alliance of Women georganiseerd, een belangrijk evenement gericht op de kracht van de vrouwelijke economie. Tijdens de Champions of the Female Economy Awards Ceremony op de tweede dag werd de Changemaker Award uitgereikt, de prijs voor personen die grote impact hebben gemaakt als voorvechters van de vrouwelijke economie.

Dit jaar ging de Changemaker Award naar Chantal Korteweg (Head of Social Impact & Inclusive Banking) die namens ABN AMRO bij de bijeenkomst aanwezig was. Ze wordt geprezen om haar onuitputtelijke inspanningen voor vrouwelijke ondernemers en haar sleutelrol in de lancering van 

Code-V , een samenwerkingsverband tussen grote publieke- en private partijen voor gelijke ondernemerskansen in Nederland.

Chantal: “Deze prijs is een erkenning voor de impact die onze initiatieven vorig jaar hebben gerealiseerd. Ook geeft het ABN AMRO een boost om door te gaan in de strijd om gelijke kansen te creëren voor iedereen, ongeacht hun geslacht. Dit jaar gaan we hiermee door en willen we onze invloed, reputatie en impact vergroten als het gaat om vrouwen en financiële diensten, door en unieke merkcampagne gericht op social impact, door onze samenwerking met Elfin te verbinden aan de voordelen van Preferred Banking en door 5000 medewerkers te trainen in het bieden van inclusieve diensten.”

De jaarlijkse bijeenkomst van de Financial Alliance of Women brengt grote spelers uit de financiële, technologische en reële sector bijeen. Deze alliantie is een netwerk met leden uit meer dan 135 landen die de kracht van de vrouwelijke economie optimaal willen inzetten. Dit is hard nodig, want vrouwen zijn vaak niet tevreden over de kwaliteit van de financiële diensten die ze ontvangen en sommige hebben zelfs helemaal geen toegang tot deze diensten.

(bron Abn Amro 7 juni j.l.)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *