Innovatieve financieringsvormen voor organisaties met een maatschappelijke relevantie.

“Is crowdfunding een goede manier om ons initiatief te financieren?” “Wat verwacht een impact investeerder van mij?  “Welke financieringsvorm past het beste bij mijn situatie?” ” Hoe bepaal ik welke vorm van financiering passend is en hoe manage ik de diverse verwachtingen van de verschillende investeerders?” “Het ondersteuningsfonds trekt een deeel van zijn onderstening in, hoe kunnen we nu verder gaan ?”

Je bent sociaal ondernemer en hebt startkapitaal nodig, of je bent al wat jaren onderweg en wilt een nieuw product lanceren, je business uitbreiden of jouw impact vergroten, en hebt groeikapitaal nodig. Naast het spaargeld dat je op de bank hebt staan en de opgebouwde buffer  is aanvullende financiering nodig. Ook organisaties met een maatschappelijke relevantie kampen met deze uitdagingen en dienen hun financieringsvormen te herzien.
Je kunt daarvoor een lening afsluiten bij de bank, maar er zijn ook alternatieve financieringsvormen mogelijk. Naast crowdfunding en financing,  friendfunding/friendraising zijn er innovatie ondersteunende investeringsfondsen en impact investeerders. Tegenwoordig zijn er ook veel hybride vormen van financiering mogelijk , waarin verschillende financieringsvormen worden gecombineerd. Zeker op sociaal ondernemend vlak.

Wat

  • 1 dagdeel waarbij we de opties met je doornemen van de verschillende financieringsvormen.
  • Je leert de basisprincipes van crowdfunding en andere innovatieve financieringsvormen en welke propositie daarbij hoort, passend bij jouw financieringsbehoefte
  • Je ontdekt de voor en nadelen van elke financieringsvorm
  • Je krijgt tips hoe je de diverse financierders benadert en hoe je diverse vormen kan combineren.
  • Je krijgt inzicht of en hoe je op andere manieren financiering kan aantrekken
  • Je krijgt handvatten voor een aanpak die je sterk en aantrekkelijk maakt voor andersoortige financierders.

Hoe

De interactieve training van 4 uur is toegankelijk op open inschrijving. Kijk in de agenda voor aankomende trainingen. Maximaal 15 deelnemers, de training gaat door bij minimaal 5 deelnemers. De trainingen worden gegeven op centrale locaties in Nederland, goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Jouw investering bedraagt  85 (excl. BTW) per deelnemer.

Resultaat

Je weet welke alternatieve financieringsvormen er zijn, wat ze inhouden, en wat er allemaal bij komt kijken als je van start gaat. Jouw organisatie en netwerk is scherper in beeld, je communicatie en marketing richting financierders  is verbeterd en natuurlijk gaan we voor een succesvolle financiering.

Meer informatie of aanmelden?