Masterclass Impact gericht werken

Als sociaal ondernemer, NGO of non-profit is het steeds belangrijker om te weten wat voor impact je hebt op de maatschappij. Niet alleen voor je stakeholders, ook voor jezelf.

Wij maken de wereld mooier, hoe kunnen we dat meten? Wij hebben veel verschillende stakeholders die allemaal verschillende dingen willen; hoe geef ik hen de juiste prioriteit? Men zegt dat wat gemeten kan worden waarde heeft, maar hoe meet ik een nieuwe vaardigheid, toegang tot arbeid, of vermindering van eenzaamheid?

Je wilt jouw impact weten (en meten)  zodat je verantwoording kunt afleggen aan financiers, investeerders en donateurs. Je wil weten of de stappen die je zet wel het gewenste effect hebben of je wil richtlijnen hebben hoe te communiceren met jouw diverse stakeholders. Dus het gaat verder dan meten alleen en wij noemen dat Impact gericht werken.
Waar begin je ? Bij de basis. Want als jij die goed in kaart brengt welke  stappen  jij zet om impact te maken en hoe jij bijdraagt aan het oplossen van een probleem dan ben je al impact gerichter bezig en gaat het aantonen , communiceren en rapporteren van jouw impact makkelijker.

Het meten van impact is vaak  niet eenvoudig, al kan je met een goede voorbereiding een heel eind komen. Met deze training wordt impact meten praktisch, betaalbaar en haalbaar. Uiteraard vergt het wel een inspanning van tijd en menskracht.

Onze aanpak, opgebouwd uit onderzoek tesamen met onze ervaring en kennis van impact evaluatie, biedt je ,  in samenwerking met de Impact Wizard  begeleiding die je direct in de praktijk kan toepassen.
De training is inzetbaar voor sociaal ondernemers, maatschappelijke relevante organisaties , gemeenten en NGO’s.

versie 2

Voor wie

De training is geschikt voor organisaties, ondernemingen of projecten met een maatschappelijke relevantie, zoals NGO’s, non-profits en sociaal ondernemers. Startend als ook al langere tijd werkzaam.

Wat

Deze training bestaat uit drie dagdelen, die op twee verschillende dagen worden gehouden. (1 dagdeel en 1 gehele dag)
Naast het opdoen van kennis over de bruikbare methodes, ga je er zelf ook actief mee aan de slag! Uiteraard krijg je een kijkje in onze  toolbox  en handvatten voor het proces daarnaar toe.

 • Het waarom, wat en hoe van social impact meten; het begint met een goede voorbereiding!
 • Handvatten om de impactmeting goed voor te bereiden en uit te voeren, toegankelijk en begrijpelijk.
 • Hoe zet je een effectmeting/impactmeting zo goed mogelijk op om het “gewenste resultaat”te bereiken
 • Hoe maak je jouw verandering waar en welke stappen zet je? (Theory of change)
 • Verschillende methodieken en instrumenten van impact meten
 • De toolkit/gereedschapskist voor jouw organisatie en inzicht wat het nog meer brengt voor jouw organisatie
 • We creëren inzicht in de te nemen stappen, het proces en welke stappen je dan vervolgens neemt.
 • Het stappenplan krijg je als handvat mee naar huis
 • Hoe zowel kwantitafieve als kwalitatieve doelen te meten
 • Neveneffecten /processen in je organisatie meenemen bij de impactmeting
 • Impactgericht werken
 • Uitwisselen tussen deelnemende organisaties onderling
 • Handvatten voor rapportage en communicatie

Ervaringen van deelnemers

een heldere praktische training om meer inzicht te krijgen in de effecten die je organisatie heeft op de maatschappij. Marquerite is zeer betrokken, bevlogen en heeft veel vakkennis én is een zeer prettige sparring partner!

“Het heeft me nog scherper gezet op het belang voor deze doelgroep”

Het proces werd uitgelegd aan de hand van 8 bouwblokken – waarin de “waarom” en de “wat/wie” vragen veel aandacht hebben gekregen. Tevens is er gesproken over dataverzameling/analyse en verslaglegging.

De impacttraining laat zien hoe je inzichtelijk maakt wat je als Samen voor Zeist inbrengt, welke stakeholders belangrijk zijn, wat zij in het proces stoppen en wat het aandeel van Samen voor Zeist is als ook de waarde ervan.
Zo komen waardevolle bevindingen aan de oppervlakte waar we verder mee aan de slag kunnen!

Resultaat

Na afloop van deze training heb jij voldoende kennis over het belang van een effectmeting/impactmeting. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je impact gericht kan werken en een meting kan opzetten.
Je gaat tijdens de training actief aan de slag met de opgedane kennis en bruikbare methodes, toegepast op jouw eigen organisatie. Tussen de twee trainingsdagen  krijg je opdrachten mee om verder uit te werken.
Alle ins en outs en ook de processen en methodiek kun je zo adequaat mogelijk inzetten voor het uitvoeren van de impactmeting.

Open inschrijving

De interactieve training van 1 dagdeel en 1 dag  (totaal 11 uur) is voor iedereen toegankelijk op open inschrijving. Kijk in de agenda voor aankomende trainingen.
De trainingen worden gegeven op centrale locaties in Amsterdam,  Utrecht of Nijmegen,  goed bereikbaar met openbaar vervoer. We werken in  groepen, met veel individuele aandacht en ook voldoende uitwisseling met deelnemers onderling. Van elkaar leren.
De prijs voor deelname is € 325,00 (excl. BTW) per deelnemer. (inclusief werkmateriaal en lunch op de tweede dag)

Voor meer informatie kan je mailen naar Marguerite Evenaar  of bellen naar 06 10900403. Eventuele vragen krijg je dan direct beantwoord.
Website:  www.evenaarenpartners.nl  of www.selab.nl

Incompany

Organisaties kunnen een incompany training boeken voor hun leden, vrijwilligers of medewerkers. De workshop wordt dan afgestemd op de behoefte van de organisatie. Op aanvraag maken we een passende offerte.

Wil jij impact gericht werken en jouw impact aanscherpen, communiceren en rapporteren?

Kijk voor meer impact ook op:

Project Impact – waarom, achtergrond en wie

Workshop ‘Impact maak je samen  ‘ – 1 dagdeel, totaal 4 uur

Impact meting traject – minimaal 3 maanden