Workshop ‘Social impact meten – Informeren, leren, interacteren’

“Wij maken de wereld mooier, hoe kunnen we dat effect aantonen?” “Wij hebben veel verschillende stakeholders die allemaal verschillende dingen willen. Hoe geef ik hen de juiste prioriteit?” “Men zegt dat wat gemeten kan worden waarde heeft, maar hoe meet ik verbeterde toegang tot arbeid, of vermindering van eenzaamheid?” En waarom zou ik dat willen meten?

Veel organisaties, ondernemingen of projecten met een maatschappelijke relevantie – zoals NGO’s, non-profits en sociaal ondernemers – stellen zichzelf steeds vaker deze vragen. En terecht. Maar waar doe je goed aan, welke methodiek past bij jouw organisatie? Er zijn zoveel methodieken, instrumenten en processen, je ziet soms door de bomen het bos niet meer.

Ook bestaan er nog veel vooroordelen betreft het meten van impact, dat de kosten niet in verhouding staan tot de opbrengst, dat het te moeilijk is en daardoor niet geschikt voor jouw initiatief of onderneming.

In deze workshop neem je kennis van de basis beginselen van impact meten en hoe dit voor sociaal ondernemers betaalbaar, makkelijker toepasbaar en toegankelijker wordt.

Voor wie

Ben jij je aan het oriënteren en zoek je naar een manier om met impact meten te beginnen? Dan is deze workshop wat voor jou. De workshop is geschikt voor organisaties, ondernemingen of projecten met een maatschappelijke relevantie, zoals NGO’s, non-profits en sociaal ondernemers. De workshop is inzetbaar voor zowel nieuwe als bestaande ondernemingen.

Wat

De workshop geeft je informatie waarom, hoe en met wat te beginnen. Het geeft inzicht voor het leggen van de basis waarmee je kunt starten met het meten van impact.

Onderwerpen en onderdelen die aan bod komen tijdens deze workshop:

  • De mogelijkheden van het meten van impact – Waarom, hoe en wat.
  • Welke impact denken we te hebben ?
  • Focus op hoe te meten in plaats van enkel wat te meten
  • Hoe bepaal je de scope en omvang van jouw impactmeting?
  • Hoe gebruik je wat je al hebt?
  • Hoe link je jouw activiteiten aan impact?
  • Neveneffecten: processen in je organisatie op scherp stellen en waar nodig verbeteren, zichtbaarheid, doelgroep is helder, schat aan informatie die je kunt inzetten voor je communicatie naar alle belanghebbenden, gelden beter beheren en inzetten, je genereert draagvlak en ondersteuning bij het publiek
  • Met elkaar werken aan een concrete casus om zo de vertaalslag van de theorie naar de praktijk te maken
  • Wat ga je er vervolgens mee doen?

Ervaringen van deelnemers

“Het heeft me nog scherper gezet op het belang voor deze doelgroep”

Meet impact niet om het meten, maar om wat het brengt”. Dat is pas #impact! Inspirerende workshop – Tamara/SO what projecten

Een intensieve en rijke training over het meten van impact. Verhelderende werkvormen waardoor je als deelnemer scherp wordt gesteld – Marcel/Leonardo motiveert

Resultaat

Je hebt gedegen informatie over het belang, de meerwaarde en de mogelijkheden van het meten van impact. Meer inzicht en een vollediger beeld van waarom en hoe je aan een meting begint.
Je ervaart de nevenopbrengsten van een dergelijke impactmeting en weet hoe deze resultaten ook mee te nemen.

Je bent je bewust van wat impact meten kan betekenen voor jouw organisatie en alle belanghebbenden. Je krijgt zin om ermee aan de slag te gaan en ziet het nut en het proces en het besef: meten brengt je meer, veel meer!

Open inschrijving

De interactieve workshop van 4 uur wordt meestal op aanvraag gegeven, kijk in de agenda voor aankomende trainingen op open inschrijving. De trainingen worden gegeven op centrale locaties in Amsterdam of Utrecht, goed bereikbaar met openbaar vervoer. De prijs voor deelname is € 85 (excl. BTW) per deelnemer.

Voor meer informatie kan je mailen naar Marguerite Evenaar via marguerite@selab.nl o.v.v. Impactmeten, of bellen naar 06 10900403. Eventuele vragen krijg je dan direct beantwoord. Kijk hier op de website of op www.selab.nl.

Incompany

Organisaties kunnen een incompany training boeken voor hun leden, vrijwilligers of medewerkers. De workshop wordt dan afgestemd op de behoefte van de organisatie. Op aanvraag maak ik een passende offerte.

Zoek je naar een manier om je te informeren over hoe
te starten met impact meten?

Kijk voor meer impact ook op:

Project Impact – waarom, achtergrond en wie

DIY Training ‘Impact meten’
3 dagdelen, totaal 12 uur ( 1 dagdeel en 1 dag)

Traject ‘Impact meten’ – minimaal 3 maanden