Projecten en initiatieven sociaal ondernemerschap

Vanuit Evenaar & Partners worden projecten, initiatieven en tools ontwikkeld op het gebied van (sociaal) ondernemerschap.

Evenaar & Partners richt zich met name op:

  • ontwikkeling en uitvoering van workshops en projecten, die erop gericht zijn het (sociaal) ondernemerschap op een creatieve manier te stimuleren
  • ontwikkeling en uitvoering van projecten om sociale verandering te bereiken op een ondernemende manier

Deze initiatieven met een maatschappijgericht en sociaal karakter, worden vaak in samenwerking met partners opgezet en ontwikkeld.

Wil je meer weten over de projecten van Evenaar & Partners? Of wil je samen met Evenaar & Partners een project starten?

Project Impact

Project Impact is in 2012 gestart om meer organisaties met een maatschappelijke relevantie bewust te maken van het belang van het meten van (social) impact.  We hebben met Project Impact niets nieuws aan instrumentarium uitgevonden, terwijl we wél iets nieuws hebben ontwikkeldDat is niet over één nacht ijs gegaan.

Afgerond: NachtRESTaurant

Nederlanders verspillen elk jaar voor meer dan 9,5 miljoen ton aan voedsel. Nachtrestaurant heeft in 2011 laten zien dat het ook anders kan en pionierde daarmee als Nederlands initiatief ten bate van een duurzame voedselrevolutie. Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak, maar op je bord!

Afgerond: VITO

In de verkwikkende VITO-ondernemersweekenden lag de nadruk op zowel zakelijke kennis als persoonlijke kansen, een combinatie van hart en hoofd. Krachtenbundeling, het delen van kennis, de saamhorigheidsgedachte, en de wijze van invulling van het weekend maakten VITO net een beetje anders.

Afgerond: Sterk Starten

Het doel van Sterk Starten was om mensen uit de WWZ, WW, WAO (WIA) of bijstand te begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap. Vanuit gemeente Amersfoort, Utrecht en Hilversum zijn ongeveer 80 personen tussen 2000 en 2002 gestart als zelfstandig ondernemer. Het merendeel is nu nog steeds succesvol.

Wajongers Centraal

Afgerond: Wajongers Centraal

Deze organisatie is uitgegroeid tot een duurzaam en op zichzelf staand initiatief. Wajongers Centraal is een serieuze gesprekspartner geweest aan tafel bij de Tweede Kamer en diverse expertmeetings.

Alle projecten