Projecten en initiatieven
Vanuit Evenaar & Partners worden projecten, initiatieven en tools ontwikkeld om impact te hebben door samen met onze partners transities te realiseren en/of complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen.
Evenaar & Partners richt zich met name op:
- ontwikkeling en uitvoering van projecten om sociale verandering te bereiken op een ondernemende manier
- Sturen op Impact om de beoogde transitie te versnellen, borgen en verduurzamen.
- Gericht op maatschappelijke veranderingen in de zorg, onderwijs en circulaire leefomgeving.
Deze initiatieven met een maatschappijgericht en sociaal karakter, worden vaak in samenwerking met partners opgezet en ontwikkeld.
Project Impact
Project Impact is in 2012 gestart om meer organisaties met een maatschappelijke relevantie bewust te maken van het belang van het meten van (social) impact. We hebben met Project Impact niets nieuws aan instrumentarium uitgevonden, terwijl we wél iets nieuws hebben ontwikkeld. Dat is niet over één nacht ijs gegaan.
Afgerond: NachtRESTaurant
Nederlanders verspillen elk jaar voor meer dan 9,5 miljoen ton aan voedsel. Nachtrestaurant heeft in 2011 laten zien dat het ook anders kan en pionierde daarmee als Nederlands initiatief ten bate van een duurzame voedselrevolutie. Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak, maar op je bord!
Afgerond: VITO
In de verkwikkende VITO-ondernemersweekenden lag de nadruk op zowel zakelijke kennis als persoonlijke kansen, een combinatie van hart en hoofd. Krachtenbundeling, het delen van kennis, de saamhorigheidsgedachte, en de wijze van invulling van het weekend maakten VITO net een beetje anders.
Afgerond: Sterk Starten
Het doel van Sterk Starten was om mensen uit de WWZ, WW, WAO (WIA) of bijstand te begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap. Vanuit gemeente Amersfoort, Utrecht en Hilversum zijn ongeveer 80 personen tussen 2000 en 2002 gestart als zelfstandig ondernemer. Het merendeel is nu nog steeds succesvol.
Afgerond: Wajongers Centraal
Deze organisatie is uitgegroeid tot een duurzaam en op zichzelf staand initiatief. Wajongers Centraal is een serieuze gesprekspartner geweest aan tafel bij de Tweede Kamer en diverse expertmeetings.
Restaurant van de Toekomst
Concept als stimulans om anders te leren, persoonlijk te ontwikkelen en te komen tot een verbeterde relatie met voedsel.
Hoe zou het onderwijs eruit zien over vijf jaar? Jaren geleden geloofde en droomde ik al van hoe onderwijs er uit zou moeten zien, misschien al stiekem toen ik zelf nog op school zat.
Ook basisscholen kunnen evolueren. Het concept van een leraar die voor een klas vol leerlingen staat die luisteren en reageren op aanwijzingen behoort steeds meer tot het verleden.
Hoe kunnen innovatieve leertrends impact hebben op de leerlingen, het onderwijs en de samenleving als geheel?
Hoewel het geen geheel nieuwe benadering is, zullen leerruimten en leertrends, ook voor basisschool leerlingen het typische klaslokaal dat we kennen, overtreffen. Leerlingen worden steeds meer partners of co creators van hun eigen leerproces. Zo jong als ze zijn..
Het huidige leermodel ondersteboven keren zodat leerlingen hun klastijd meer kunnen besteden aan samenwerking en het toepassen van hun kennis op problemen en oplossingen uit het echte leven, hun belevingswereld.
Naast onze veranderende opvattingen over wat een klaslokaal is, zijn ook onze ideeën over de manier waarop les wordt gegeven aan hervorming toe.
Met effecten op leerlingen, docenten, ouders en leefomgeving.
Door als thema de relatie met voedsel te kiezen sluit het aan bij de belevingswereld van de kinderen.
Binnenkort nemen wij je mee in de ontwikkelingen van het “Restaurant van de Toekomst”, van voorbereidingen, de start, het verloop en daarna. De toekomst is nu!