Save the date(s)

September nadert met rasse schreden en door de aankondigingen die mij om de oren vliegen zie ik soms de bomen door het bos niet meer. Reden genoeg om er paar uit te lichten die je dan alvast in jouw agenda kan noteren.

Dinsdag 2 september – Duurzame Dinsdag
Op Duurzame Dinsdag worden alle projecten en ideeën om duurzaam om te gaan met energie aangeboden aan het kabinet. Iedereen kan zijn idee indienen. Duurzame dinsdag valt altijd op de eerste dinsdag van september.  Dankzij Duurzame Dinsdag kunnen burgers, bedrijven en overheden laten zien welke ideeën zij hebben op het gebied van duurzaamheid. Ook kunnen zij aangeven welke maatregelen de overheid zou moeten nemen om de ideeën uit te voeren.
Ons advies bij ons duurzame idee richting overheid  is “ Herken en erken de kracht van sociaal ondernemend Nederland; werk serieus met hen samen! „
Kijk voor meer informatie en alle inzendingen op www.duurzamedinsdag.nl.  Daar vind je ook de duurzame dates en evenementen die op die dag worden gehouden. (en natuurlijk is 10-10 weer de Dag van de Duurzaamheid; daarover later meer)

4 september – landelijk congres sociaal ondernemen en rol van de gemeente
Door het land zijn vele goede voorbeelden te vinden van succesvolle samenwerking tussen gemeenten en social enterprises. Ze kunnen een sterke bondgenoot van elkaar kunnen worden bij het oplossen van maatschappelijke opgaven. Zeker nu gemeenten in de komende jaren te maken krijgen met minder middelen en meer verantwoordelijkheden.
Maar hoe moet deze samenwerking er concreet uitzien? Waar liggen de kansen? Wat voor partnerschappen zijn denkbaar? Wat werk in de praktijk? Wat kunnen we leren van de koplopers? Kom op 4 september naar het eerste landelijke congres over sociaal ondernemerschap en de rol van de gemeente. 

15 – 19 september – Week van de energie in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam
Een week over de transitie naar een duurzame energievoorziening.
We zijn verslaafd aan energie. Wereldwijd hebben we er steeds meer van nodig. Daarnaast neemt de schade aan onze planeet toe, evenals de kosten voor het verbranden van fossiele brandstoffen. Dat voelen we in onze portemonnee. Hoe stappen we over op duurzame energiebronnen? Op welke manier kunnen we in de stad meer energie besparen? En wat kunnen we zelf doen? Tijdens De Week van de Energie gaan we op zoek naar de antwoorden.

22-26 september – Crowdfunding Week
Ondanks het feit dat de markt voor crowdfunding voor bedrijfsfinanciering exponentieel steeg de afgelopen jaren, is de bekendheid van en kennis over de verschillende vormen van crowdfunding onder het grote publiek nog beperkt van omvang. Daarom slaat de crowdfunding markt vanuit haar branchevereniging Nederland Crowdfunding de handen ineen om – ondersteund door het ministerie van Economische Zaken – Nederlandse burgers voor te lichten over crowdfunding. De voorlichtingscampagne start met “Crowdfunding Week”, die van 22 tot 26 september ondernemers, investeerders en intermediairs meeneemt in de (on)mogelijkheden en ontwikkelingen van crowdfunding.
Binnenkort meer informatie over de landelijke en regionale initiatieven in deze week.

 29 september – Praktische workshop Impactmeting
Er wordt nogal wat geschreven en gezegd over het meten van Social Impact. Het duizelt veel mensen en het kennisniveau en de stappen naar de praktische toepassing en nut verschillen.
Project Impact organiseert een praktische workshop waar we dwars door alle definities heen je laten ervaren wat nu echt van waarde is en wat een Social Impact meting voor jou en jouw organisatie nu daadwerkelijk betekent.
De workshop laat de deelnemers zien hoe je de informatie die voorkomt uit een meting nu echt kan en wil gebruiken, welke soort en niveau van  informatie nu echt noodzakelijk is om ermee te bereiken wat je beoogt en tevens vergelijken we deze tijdens de workshop met wat je al doet op dat gebied.
Deze zaken vormen dan de basis om tot een plan te komen van waar je bent naar waar je wil zijn en je kennis te laten nemen van welke benadering voor jouw organisatie nu eigenlijk het beste past.
Meer over deze workshop op de Project Impact site.

En uiteraard is ook de MyWorld training karavaan weer opgestart. Met trainingen als MyCapital, MySocialVenture, MySocialmedia en MyFuture. Kijk voor de actuele trainingsdata en locaties op de MyWorld site.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *