Sociaal ondernemers
Sociaal ondernemers zijn gewend om creatieve oplossingen te zoeken voor grote problemen en kijken anders tegen de wereld aan. Juist door hun bevlogenheid zijn ze vaak enigszins eigenwijs. Een eigenschap die mij niet vreemd is en die ik waardeer. Ze hebben een duidelijke visie op wat ze willen en hoe ze dat willen. De bereidheid om samen te werken is groot, al vormt de praktische uitwerking vaak een uitdaging. Bij samenwerken hoort ook het nemen van beslissingen. Doordat beslissingen vaak in gezamenlijkheid genomen worden, kan dit in de praktijk makkelijk leiden tot besluiteloosheid. Ik ga graag het gesprek met je aan over de noodzaak van resultaatgerichtheid in relatie tot jouw idealen. Met een gezonde balans tussen realisme en idealisme. Het is wel degelijk mogelijk om een gezond businessmodel te maken, zonder jouw principes te verkwanselen. Jouw impact komt eerst en dan volgt de rest. Dat bereik je niet in één enkele sessie, maar het is wel een proces waar je rijker uitkomt.
Innovatieve financiering
Voor sociaal ondernemers is de standaard financiering vaak niet toepasbaar voor hun innovatieve concepten en aanpak. Is crowdfunding een goede manier om ons initiatief te financieren? Wat komt erbij kijken en welke alternatieve vormen van financiering zijn er? Welke vorm past het beste bij mijn situatie? Hoe start ik en wat komt er zoal bij kijken?
of gaat het hier om een samenwerking die domeinen overschrijdt alswel een impact investering behoeft?
Business route voor de sociaal ondernemer
Hoe houd ik mijn missie en intentie van mijn toegevoegde waarde aan de maatschappij in tact, terwijl ik er wel een gezond businessmodel van maak? Hoe schaal ik mijn initiatief op?
Van non-profit naar profit met een ziel
Hoe doe je dat, van non-profit naar profit gaan, moeten we ineens een hele andere onderneming worden? Als we ondernemender worden, is ons sociale hart dan nog wel zichtbaar?