VITO

In de verkwikkende VITO-ondernemersweekenden lag de nadruk op zowel zakelijke kennis als persoonlijke kansen, een combinatie van hart en hoofd. Krachtenbundeling, het delen van kennis, samenwerking, sociale betrokkenheid en de ‘voor en door ondernemers’-gedachte. Deze saamhorigheidsgedachte, en de wijze van invulling van het weekend maakten VITO net een beetje anders.

Het belangrijkste doel van VITO was om de (maatschappelijk) betrokken ondernemers die vaak met hart en ziel werken zelf een hart onder de riem te steken en deze ondernemers duurzaam te laten ondernemen en hen daarvoor instrumenten ten behoeve van samenwerking en communicatie te bieden (keten van ondernemers) en de training ‘Vitaal ondernemen’ te kunnen laten volgen ten behoeve van visie, intentie en inspiratie.

Het bijzondere van de VITO-weekenden was, dat een deel van de kosten vanuit een gezamenlijk fonds betaald werd, dat gevuld is door de deelnemende ondernemers zelf en collega-ondernemers die het belangrijk vinden dat dergelijke weekenden voor iedereen toegankelijk zijn. Een keten van ondernemers die elkaar stimuleren, inspireren en ook ondersteunen voor, tijdens en na het weekend. Tijdens de trainingsweekenden kregen zij handvaten om de balans idealisme en realisme in evenwicht te brengen en gewoon gezonder, vitaler te ondernemen.

Krachtenbundeling , het delen van kennis, samenwerking, sociale betrokkenheid en de ‘voor en door ondernemers’-gedachte. Deze saamhorigheidsgedachte, en de wijze van invulling van het weekend maakten VITO net een beetje anders.

Wie

Marguerite Evenaar vanuit Evenaar & Partners

Samenwerkende partners: onder andere Remco Langeleer van De Inspiratiekamer en Isolde Jans van ‘Hoera ik leef!’. Ook Claudia Brugman maakte deel uit van het team van trainers.