Samenwerken is meer dan samen werken

Zoals jullie weten en de naam Evenaar & Partners ook aangeeft werk ik niet zo graag alleen. Vanaf het eerste begin was het me duidelijk dat dit een netwerkorganisatie zou worden/zijn waarbij vanuit een betekenisvolle relatie met elkaar samengewerkt zou worden.

Samen ondernemen. Op basis van vrije wil, een goede kijk op eigen competenties en inbreng en oog voor die van de ander. Brengen en ontvangen en realisatie van zowel de gemeenschappelijke als de eigen doelen.
Elkaars ondernemerschap en initiërend en vernieuwend vermogen benutten en de toegevoegde waarde van dergelijke samenwerkingsverbanden vergroten. Zo zijn er een aantal projecten gerealiseerd en ook op andere manieren werk ik gewoon graag samen. Dat stimuleert, inspireert en geniet van het met elkaar delen op meerdere aspecten.

Dat de intentie van waarom en hoe je met elkaar samenwerkt nog belangrijker is dan al gedacht kom ik gaandeweg steeds meer achter. Het uitspreken daarvan vanaf het eerste begin,  duidelijk blijven over hoe iedereen erin staat along the way en de verwachtingen van elkaar en van de samenwerking blijven toetsen,  is essentieel.  Was het eerst meer organisch en ontstond het gewoon is het nu tijd voor een volgende stap om een dergelijk samenwerkingsverband ook duurzamer en  vanuit een nog sterkere basis op en voort te zetten.

Een eensluidend label waaronder we samen werken, meer afspraken over het hoe en waarom, duidelijkere commitments naar elkaar en elkaar durven aanspreken als het niet zo loopt als verwacht. Daarin ook de wijze van besluitvorming helder en duidelijk neerleggen en beschrijven. Die behoeften werden groter, niet alleen voor mij, ook zeker voor de andere samenwerkende partners.
Het idee van een cooperatie speelde al een tijdje door mijn hoofd. Nu haalt de tijd me echter in en besef ik ook dat het voor mij niet allemaal onder de noemer van Evenaar & Partners hoeft.

En begrijp me goed, Evenaar & Partners blijft gewoon bestaan en doen wat het deed. Bijna tien jaar werkend aan ondernemende idealen met een realistische fundering. Dat houdt niet zo maar op. Ook blijf ik op dezelfde plezierige manier met diverse partners werken, waarbij de samenwerking soms heel dichtbij en soms wat verder af is.

Wat er wel verandert is dat een project wellicht wordt ondergebracht onder de noemer van die samenwerkende partner en een ander bestaande samenwerking dient te worden herzien: verstevigen of juist minder nauw?!

  • Met de een werkte ik al bijna een jaar onder hun “label”en naam, zijnde Wekomenerwel op het gebied van crowdfunding en deze samenwerking dien ik onder de loep te nemen al naar gelang de wensen om samen te werken en de koers voor komend jaar.
  • Voor het andere betreft het het meten van Social Impact, beter bekend als Project Impact. Met dit project wil ik graag de nodige stappen nemen om het inderdaad bereikbaarder te maken voor een grotere doelgroep en vanuit een stevigere basis dit gedachtengoed en onderzoek in de praktijk te brengen. Hoe dat eruit gaat zien kan ik nu nog niet helemaal aangeven. Dat het spannend is en dat ik er zin in heb,  om het zo aan te pakken en onder een andere organisatie het helemaal tot bloei te laten komen, wel. Om je “kindje”onder te brengen in een groter gezin en dan deze samen te laten opgroeien is een goed besluit. Ook omdat de bloedgroep van die organisatie goed matched bij die van Project Impact en mijzelf. Dus ja, Project Impact krijgt een nieuwe thuisbasis en ik voel me er nu al een beetje “thuis”.

Wordt binnenkort vervolgd….

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *