De rode draad – Charlotte van Leeuwen

Ook nu een gastblog van een oude bekende die ik ken vanuit haar opstart met WeCanteen zon drie jaar geleden. Een blik van herkenning als ze schrijft over haar “logische”levensloop en prachtig om te zien en te lezen welke weg ze volgt op al zon jonge leeftijd. Ze heet Charlotte en door mijn werkzaamheden als teamlid van Wekomenerwel kruistten onze paden zich weer. Eerder gaf ze aan met Bord & Stift te zijn begonnen en met de start van de community funding campagne van het eerste Village Trade Center viel haar naam me in om dat in beeld te brengen. En zo maakten wij weer verbinding. Lees hier hoe zij je meeneemt op haar logische weg van vertellen.

De rode draad?

Het is altijd leuk als mensen op een logische manier over hun leven kunnen vertellen. Helaas, of misschien wel juist gelukkig, ben ik niet gezegend met een logische levensloop. Eerst heb ik theaterschool gedaan in Denemarken, toen Natuurkunde gestudeerd in Amsterdam en Singapore en vervolgens heb ik drie jaar lang samen met mijn compagnon WE CANTEEN gerund, een kantinebedrijf. Tegenwoordig heb ik het bedrijf Bord&Stift: we maken getekende filmpjes met een whiteboard en stiften, om complexe zaken op een simpele manier uit te leggen. Zoals bijvoorbeeld dit filmpje, voor de crowdfundingcampagne van Het Veerhuis, het eerste Village Trade Center.

Maar ja… Wat is nu de rode draad van mijn verhaal?

Essentiële vragen

Ergens is het grappig: ik vind het zelf lastig om de rode draad in mijn leven aan te geven, terwijl dat met Bord&Stift precies is wat ik doe. Ik help bedrijven hun essentie samen te vatten in een filmpje van een paar minuten. Vaak zit de meeste tijd niet in de uiteindelijke tekening maken, het filmen of het editten, maar vooral in het eerste deel van het proces. Wat is het precies dat je wilt vertellen? En wie is je doelgroep? En waarom is het van belang wat je doet? Essentiële vragen: relatief simpel om te stellen, lastiger om te beantwoorden.

Verbinding

Marguerite, een ondernemerscoach in hart en nieren, die mij altijd een stapje eerder door lijkt te hebben, dan ik mijzelf, nodigde mij uit om vanuit verbinding hier een stuk te schrijven. Niet voor niets natuurlijk. Bij deze zal ik een poging wagen om de losse delen aan elkaar te verbinden.

Mijn theaterschoolachtergrond heeft eraan bijgedragen dat ik snap hoe je een verhaal moet overbrengen, hoe je contact kunt maken met je publiek en hoe je een bepaalde spanningsboog kunt maken. Bij mijn studie Natuurkunde heb ik geleerd om systematisch te denken, complexe zaken te versimpelen en dingen in een grotere context te kunnen plaatsen. En door drie jaar lang te ondernemen, heb ik de eerste hobbels van het ondernemerschap overwonnen en geleerd hoe je een gezond bedrijf kunt neerzetten.

Zo blijkt er toch nog stiekem een rode draad in te zitten. En verbind ik de verschillende dingen die ik leuk vind, die ik heb geleerd en die ik goed kan in één bedrijf. Misschien zou ik er zelf eens een Bord&Stift filmpje over moeten maken…

Bord&Stift vertelt en tekent verhalen met een whiteboard en stiften. Zo worden complexe verhalen omgetoverd tot korte filmpjes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *