Hoe gaat het met de projecten -een Update

Besef dat de algemene informatie niet altijd meer geheel voldoet en ontwikkelingen volgen zich snel op. De nieuwsbrief komt twee maandelijks uit en uiteraard besteden we dan aandacht aan de diverse projecten al willen we daar ook vooral aandacht besteden aan mede ondernemers en aanverwante initiatieven ter verbinding.

Tevens gebeurt er in twee maanden veel, vandaar dit extra  nieuwsberichtje.

*Project Impact
Inmiddels is Eva, studente aan de Erasmus, onder de bezielende leiding van Brigitte  Hoogendoorn, bezig met het onderzoek en daarbij ook de toetsing van proces en methodes die tot het resultaat van Project Impact zullen leiden; een betaalbare en goed toepasbare (combinatie van) meetmethodes/instrumenten voor diverse sectoren.
Het is een spannend proces en uitdagingen genoeg. Binnenkort hopen we je via de eigen website de ontwikkelingen te laten volgen.
Ook beseffen we ons dat in het “veld” er nog zoveel ruis is over meten, weten, effecten en resultaat. Vandaar dat Petra Kroon en Marguerite Evenaar hebben besloten om ter voorbereiding van de pilots een aantal workshops te geven. Houd de agenda in de gaten voor de data die we binnenkort bekend maken.

* Nachtrestaurant 2012
Inmiddels is de datum bekend voor het Nachtrestaurant 2012. Noteer bij deze 28 september in jouw agenda. Dit jaar niet enkel in Amsterdam, maar ook in vijf andere steden waaronder Groningen, Haarlem, Rotterdam, Utrecht en natuurlijk Enschede die vorig jaar ook al van de partij was.
Ook zal het niet in Amsterdam niet enkel op 1 locatie zijn; de plannen daarvoor zijn we aan het uitwerken.

Intussen is de Foodiebag gelanceerd en daar kan je hier alles over lezen en een deel van het Nachtrestaurant team is hard bezig deze aan restaurants te verkopen tesamen met VerdraaidGoed! Maatschappelijke missie in balans met een financiele doelstelling; een staaltje sociaal ondernemerschap en wat  een spin off !
Ook is er tegelijkertijd een consumenten actie gestart met Ik Kom in actie en wil jij ook jouw steentje bijdragen dan kan dat. Stuur een brief naar jouw favoriete restaurant vanuit IkKominActie en stimuleer op die manier het gebruik van de Foodiebag. Eten is immers om op te eten !

En zo zijn er ook dit jaar meerdere plannen en ambities en zaak is deze nu met dit mooie uitgebreide team uit te voeren. Zo maken we keuzes want er is maar zoveel menskracht, tijd , energie en geld…
Ook deze ontwikkelingen zijn binnenkort op een geheel vernieuwde www.nachtrestaurant.com te volgen.

* Schaalbaarheid 
Dit project in de dop ontstond naar aanleiding van diverse projecten en een avondje eten met een aantal andere sociaal ondernemers. Het is een project in de dop en richt zich op makkelijke manieren om groei van bepaalde initiatieven en projecten makkelijker en kosten effectiever mogelijk te maken. Ook hier weer een stimulans voor sociaal ondernemerschap en een van de dingen waar duidelijk behoefte aan is. Vanuit eigen ervaring en ook die van mensen om me heen. Binnenkort meer over dit project en wie dit gaan doen en hoe je er wellicht zelf aan kan bijdragen en voordeel van kan hebben.

En zo sluit ik nu maar even af met de voetnoot dat zoveel mensen met zoveel goede dingen bezig zijn. Walk the talk is geen zeldzaamheid, maar bijna usance !

Natuurlijk is er ook nieuws over de diverse ondernemers maar dat bewaar ik dan maar weer voor de volgende nieuwsbrief.

 


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *