Het geheel is meer dan de som der delen

Als je een auto uit elkaar haalt en alle onderdelen op elkaar stapelt heb je een hoop schroot. Als die onderdelen echter met elkaar verbonden zijn, dan heb je een mooi vervoersmiddel. Een enkele losse mier is een krioelend insect in een doosje. Een hoop mieren bij elkaar beinvloeden hun omgeving en kunnen bergen verzetten; letterlijk en figuurlijk. Zo zijn “gehelen” vaak beter dan losse onderdelen en dat ervaar ik ook in samenwerkingsverbanden.

Een tijd geleden kondigde ik het opgaan van Project Impact in Selab aan. In de blog samen maak je meer impact legde ik uit waarom en ook waarom ik er zon zin in had en ook nog steeds heb. Samen optrekken in een fijn samenwerkingsverband waarbij we steeds meer ervaren hoe we elkaar vanuit onze gemeenschappelijke missie kunnen versterken.

Zeker nu Impact meten steeds meer wordt belicht en daarmee een stimulans is voor de groei en professionalisering van de (sociaal) ondernemer en organisaties met een maatschappelijke relevantie. Het artikel over de adviezen van de SER versterkt die koers en geeft letterlijk aan om samen te investeren in Impactmeting.

Dus ja, dat doen we. Samen met overkoepelende organisaties, kenniscentra, overheid, universiteiten, sociaal ondernemers en samen met jou werken we eraan om impact meting toegankelijk en makkelijker toepasbaar te maken. Van theorie naar de praktijk naar een haalbare aanpak van impact meten die meer brengt voor jouw organisatie dan enkel de uitkomsten van de meting zelf.

Wil jij hier meer over weten, stuur dan een mail en we sturen je graag informatie of gaan in gesprek met jou. Of kijk op deze site.

Ook kan je ons tegenkomen in het veld of woon een van de workshops of trainingen bij.
De eerstkomende eendaagse training is op 23 april aanstaande.

Dus aarzel niet langer en laat je niet weerhouden door de veelheid aan metriek en meetinstrumenten. Ervaar dat je er gewoon mee aan de slag kan en toon echt aan welke effecten jouw organisatie/project heeft op de samenleving.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *