Not everything that counts can be counted – Einstein

Dit welbekende citaat van Einstein wordt vaak aangehaald als we spreken over het meten van Social Impact. En ja, niet elk effect is meetbaar, kwantificeerbaar en de volgende vraag is dan ook of we dat (moeten) willen?!

Als we spreken over het verschil wat bepaalde initiatieven en sociaal ondernemers maken in de levens van anderen of hoe de levensomstandigheden van een bepaalde groep verbeterd worden; dan gaat het ergens over! Dan gaat het over waarom we doen wat we doen en voor wie en dan is het fijn om aan te kunnen geven wat die positieve effecten dan wel zijn.
De aanzet en het proces van Impact meten is meer dan alleen een instrument c.q. methodiek om de effecten aan te tonen. Het belang en wat het nog meer wezenlijk bijdraagt aan jouw onderneming wordt meer en meer gezien. Blijft de vraag, en wat nu?

Hoe start je zo’n proces, voor wie doe je het en hoe doe je het zijn slechts enkele van de vragen die we steeds opnieuw horen. Die vragen voorafgaand aan de start zijn belangrijk en vormen  de basis en opgang naar het eigenlijke “meetproces”.

Dus wil jij die onduidelijkheden wat verduidelijken, zien waar je aan begint en waarom en handvatten meekrijgen om aan de slag te gaan,  kom dan op 14 februari naar de Speed-en groepsdate met Impact!
Voor die organisaties en initiatieven die serieus hiermee aan de slag willen een ochtend die verhelderend kan werken! Voor sommigen een begin en dat is een date wel vaker en voor anderen het volgende stapje.

Daarnaast is er de kans om een one-on-one speeddate te hebben waarbij je  jouw vragen voor jouw organisatie op het gebied van social impact kan stellen. We hopen je te ontmoeten op deze inspiratievolle bijeenkomst. Voor alle deelnemers hebben we ook nog een mooi cadeautje!
Deelname is €25,- excl. BTW

Voor meer informatie, bezoek de site van Project Impact en daar kan je je ook aanmelden.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *