Waar is de Foodiebag ?!

Zoals bekend is er inmiddels een nieuwe generatie “doggybag”, genaamd Foodiebag. Een co-creatie  van VerdraaidGoed! tesamen met het Nachtrestaurant. De Foodiebag biedt een elegante, simpele en volledig duurzame oplossing om tot het laatste hapje van je maaltijd te genieten en daarmee te voorkomen dat het in de afvalbak verdwijnt.
Op deze wijze wordt voedselverspillling in de horeca op effectieve en simpele wijze tegengegaan.

Direct na de lancering was het enthousiasme groot en deze groeit nu ook nog steeds.

Zeker toen we het concept en de gedachte erachter gingen uitleggen en ook hoe het wordt gemaakt. Geheel van duurzaam, hergebruikt of gerecycled materiaal. Uiteraard voorzien van een milieuvriendelijk voedselbakje. En ook de wijze van produktie is sociaal en duurzaam ; de theelepels worden ingezameld door kringloopketenwinkel Het GOED en worden op deze manier gered van de oud-ijzer bak. In sociale werkplaatsen worden de lepels gebogen tot clips en de pakketten verpakt. Zelfs de inkt van drukker Raddraaier waarmee de Foodiebag is bedrukt is  milieuvriendelijk.
De gehele cirkel is rond, zogezegd.

 

Kortom; van consument tot horeca, van duurzame organisaties tot horeca verenigingen en ook in de media wordt de loftrompet uitgestoken over deze Foodiebag. Nu is onze maatschappelijke missie om voedselverspilling tegen te gaan dus best geslaagd aangezien door alle media aandacht en het bestaan van de Foodiebag mensen aan het denken worden gezet en opnieuw bewust worden van voedselverspilling.  Ook vonden er zeer interessante uitwisselingen plaats en realiseerde de consument dat ook zij een verantwoording hebben richting de horeca en daar een rol in kunnen spelen. Mede dankzij de mooie actie van IkKominActie.

Nu betekenen ondernemende oplossingen voor een maatschappelijk probleem ook dat de maatschappelijke winst voorop staat en de financiele ook behaald dient te worden, wil je een dergelijke oplossing echt duurzaam kunnen blijven aanbieden. Want ook al is het restmateriaal zijn er toch kosten mee gemoeid ; het is net echt 😉

Daarom is de Foodiebag ook niet “gratis” al is het uiteraard ook geen produkt gemaakt louter met het oog op de inkomsten. Een mooie prijs gebaseerd op de waarde in combinatie met de maatschappelijke boodschap;  meewerken aan de vermindering van voedselverspilling. Steeds vaker en meer horen we dat we er niet meer aan ontkomen om hier over na te denken en concrete oplossingen aan te dragen. De Foodiebag is zo’n concreet produkt en levert zo een bescheiden bijdrage.

En daar staan we nu. We willen graag in de praktijk zien dat het werkt en zijn inmiddels zon 6 weken bezig met de echte verkoop van de Foodiebag. Ondersteund door diverse ambassadeurs uit het Nachtrestaurant team en ook daarbuiten bestormen we de horeca voor het uitdragen van de boodschap en hen te stimuleren de Foodiebag  aan te schaffen.

We doen een “proef” met de eerste 20 horeca pioniers en deze krijgen naast alle voordelen die de Foodiebag al biedt, een introductie aanbieding en ook nog extra promotie en aandacht als pionier en duurzame restaurateur !
Mooier kunnen we het niet maken 😉

We merken dat iedereen enthousiast is en dat er een aantal restaurants de Foodiebag daadwerkelijk heeft aangeschaft. In een volgende blog meer over de ervaringen en binnenkort hier ook aandacht voor in de krant. Toch is het overgaan tot de echte aanschaf voor velen nog een drempel.

We danken Iens, de diverse media en al die mensen en ambassadeurs in het veld voor hun stimulans en hulp bij deze missie en willen bij deze iedereen uitnodigen om ook de verkoop van de Foodiebag te stimuleren en ondersteunen.
Dus mocht je tips hebben of wil je gewoon graag jouw favoriete restaurant stimuleren tot aanschaf,  laat het ons weten.
En mocht je dit nu lezen als restaurateur en je wil graag die Foodiebag-pionier zijn, bestel dan direct via de website of neem contact met ons op, we komen graag bij je langs. Dit geldt voor heel Nederland.

Intussen gaan wij weer op weg om de volgende ronde restaurants persoonlijk te verhalen over deze Foodiebag. Naast dat deze er gelikt uit ziet, praktisch en effectief is merken we dat de horeca meer wil horen ; het is ook immers meer dan een bakje ..;-)

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *