Van non-profit naar profit met een ziel

Tegenwoordig heb je als non-profit organisatie te kampen met uitdagingen, zeker op financieel vlak, nu je minder subsidie krijgt. De economische stagnatie en de veranderende samenleving zet de inkomsten van goede doelen onder druk. Overheidsbezuinigingen maken de strijd om de ‘goededoelen-euro’ alleen maar heviger. Je wilt ondernemender worden, wat ook noodzakelijk is, maar dan wel zonder de ziel en de intitiële intentie van je organisatie te verliezen.

“Hoe doe je dat, van non-profit naar profit gaan, moeten we ineens een hele andere onderneming worden?” “Als we er ondernemender worden, is ons sociale hart dan nog wel zichtbaar?” “Blijven de donateurs nog wel doneren? En hoe verander je van een reactieve organisatie naar een pro-actieve organisatie?”

Hoe je dat precies aanpakt, en welke volgorde en stappen daarbij van belang zijn, daar begeleid ik je graag bij. Speciaal voor non-profit organisaties heb ik een aanpak ontwikkeld om naar een sociaal ondernemende organisatie te gaan zonder het maatschappelijk doel en de eigen identititeit uit het oog te verliezen. Integendeel zelfs, je versterkt de band met de donateurs en gaat van fondsenwerving en subsidies naar financieren.

Wat

  • Keuze uit 1-op-1 coaching, (incompany) workshops of een (incompany) training
  • Mindset: denken in kansen
  • Financiering, andere rol van donateurs
  • Hoe kun je ondernemerschap meer integreren in de organisatie
  • Communiceren met je achterban: hoe laat je je sociale hart zien
  • Beter meten en communiceren van impact
  • Ontwikkelen van aansprekende, vernieuwende acties
  • Partnerships met bedrijven en andersoortige partnerships
  • Aanboren van nieuwe doelgroepen
  • Samenwerken in plaats van ‘eiland-gedrag’

Hoe

1-op-1 coaching, incompany workshops of incompany trainingen. In een oriënterend gesprek van maximaal een uur, kun je je vragen voorleggen. Aan de hand daarvan bekijken we wat de beste aanpak is voor jouw organisatie en ontvang je een persoonlijke offerte. Door scherp te kijken naar de identiteit van jouw non-profit organisatie, de aanwezige kennis en talenten en die sterke punten te vertalen naar een inkomsten-genererende activiteit, stimuleren we de verduurzaming en financiële zelfredzaamheid.

Voor organisaties die meerdere medewerkers willen betrekken bij dit proces, bestaat de mogelijkheid om dit aan te bieden in een incompany workshop of training.

Resultaat

Je hebt een andere mindset, je denkt in kansen, waardoor je innovatieve oplossingen en ideeën kunt aandragen voor je organisatie. Bij een incompany workshop of training wordt dit organisatiebreed gedragen. Je weet hoe je zowel intern naar je medewerkers en extern naar je stakeholders communiceert, en waar die communicatie verschilt in aandachtspunten en knelpunten. In de publieke sector leidt de omslag bij een goede aanpak tot betere kansen, juiste ondersteuning van het maatschappelijke belang en de vergroting van de sociaal toegevoegde waarde van deze sector.

Afspraak maken voor een oriënterend gesprek?