Om de behoefte voor het delen van kennis en het verdiepen van een thema in te vullen organiseert Evenaar & Partners vier keer per jaar een World café.

Er is gekozen voor de vorm van Het World Café omdat deze zich uitstekend leent voor deze specifieke wijze van actieve kennis deling op een bepaald thema op een informele wijze.
De methodiek van The World Café zorgt ervoor dat een (grote) groep mensen in korte tijd van gedachten kunnen wisselen over een bepaald vraagstuk.

In een café-achtige setting, waar men zich welkom en gemakkelijk voelt, spreken mensen in wisselende tafelgroepen met elkaar over een thema of vraag. Een krachtige vraag, die iedere aanwezige aangaat, ligt aan de basis van het succes. Verschillende meningen en toch zit er iets gemeenschappelijks onder.
Het World Cafe  leent zich uitermate goed voor het genereren van ideeen, kennis delen en het stimuleren van creatief en innovatief denken over een thema.  Een World Café is juist niet gericht op het maken van keuzes gebaseerd op voor of tegen, maar heeft te maken met exploreren, verdiepen en verkennen.

Elke ronde neemt ongeveer 20 -30 minuten in beslag en er blijft altijd iemand aan dezelfde tafel achter om de eerdere uitwisselingen bondig weer te kunnen geven. Daarnaast wisselt de samenstelling van de tafels bij elke ronde.
Aan het eind verzamelen we alle conclusies en antwoorden  die als het ware komen bovendrijven of reacties die in de lucht hangen.

“We learn, adapt, and bring forth our worlds through the networks of conversation in which we participate”. – Humberto Maturana

Elk kwartaal is er een World Cafe en de volgende staat gepland voor donderdag 13 november aanstaande 

Dit World Cafe staat geheel in het teken van het meten van Social Impact. Nadere informatie volgt.

De World Cafes duren ca drie uur en beginnen om 18.00; elke keer op een andere locatie. De kosten om deel te nemen bedragen 30 euro excl. BTW.

Wil jij een bepaald thema aandragen voor een volgende keer  laat het ons weten