Sociale waarde in een businessmodel

Sociaal ondernemers ondernemen om de wereld te verbeteren. Het zijn ondernemingen die de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop stellen. Deze bedrijven zijn in alle sectoren van het bedrijfsleven te vinden en creëren grote maatschappelijke waarde.
De ondernemende kant van de sociaal ondernemer is steeds beter te vatten in een businessmodel. Voor vele projecten, initiatieven en ondernemingen kan juist dat de basis leggen om verder te bouwen, betekenisvolle partnerschappen aan te gaan, die ondernemende kant in balans te brengen en wellicht jouw impact nog te vergroten ook.

Naast het Businessmodel Canvas, zijn er nieuwe businessmodellen toegevoegd die geschikt zijn voor sociaal ondernemers en of organisaties met een maatschappelijke relevantie. Tijdens deze training kun je meer kennis en ervaring opdoen met de verschillende businessmodellen. Je gaat werken aan jouw kennis en vaardigheden, in een zeer interactieve setting. Jouw ervaringen deel je en je leert samen met andere ondernemers, organisaties of projectleiders en initiatiefnemers.

Voor wie

• Voor sociaal ondernemers, in welke fase ze ook zitten: startend, of al langer bezig
• Voor non-profits die meer (sociaal)  ondernemender willen worden

Wat

Onderwerpen die aan bod komen, ook door middel van oefeningen:
• Wat hebben businessmodellen nu te maken met sociaal en maatschappelijke impact
• De definiëring van een businessmodel, welke elementen zijn cruciaal
• Voorbeelden van  sociaal ondernemende, innovatieve businessmodellen
• Waar zitten de verschillen, welk businessmodel is het best toepasbaar
• Hoe vat je jouw project in een businessmodel, de keuze van het businessmodel en waarom
• Het proces van het businessmodel, van schets naar uitvoering
• Je businessmodel is klaar, welke stappen zet je daarna
• Valkuilen, tips en tricks
• Interactie met andere deelnemers en werken aan een case

Resultaat

Je hebt een goed businessmodel ofwel verdienmodel uitgewerkt voor jouw onderneming, project, initiatief of organisatie. En je weet hoe je hier verder mee aan de slag kan, zodat je jouw investering in deze training weer terugverdient.

Open inschrijving

De interactieve training van 4 uur wordt meestal op aanvraag gegeven, kijk in de agenda voor aankomende trainingen op open inschrijving. De trainingen worden gegeven op centrale locaties in Nederland, goed bereikbaar met openbaar vervoer. We werken in kleine groepen, met veel individuele aandacht. De prijs voor deelname is € 185 (excl. BTW) per deelnemer.

Incompany

Organisaties kunnen een incompany training boeken voor hun leden, vrijwilligers of medewerkers. De training wordt dan afgestemd op de behoefte van de organisatie. Op aanvraag maak ik een passende offerte.

Meer informatie of aanmelden?