Gastblog Fiene van Loock – Sociale Zaken!

Alweer de derde aflevering in de gastblog-estafette. Na Eelste pakte Tamara het stokje over met haar blog en stelde de volgende vraag: “Hoe vind jij een balans tussen zakelijke en sociale keuzes binnen jouw onderneming en activiteiten?” en reikte daarmee het thema aan voor de volgende.

Na de oproep op Facebook ontving ik een enthousiaste mail van Fiene van Loock, waarin ze aangaf hier net mee bezig te zijn (thema: sociaal/zakelijk) en dacht: ik mail je gewoon of je dit wat vindt?! Ik vond het zeker wat en wat geniet ik er weer van om deze bijdrage te lezen, te kunnen delen en te zien hoe eenieder het aangereikte thema weer op geheel eigen wijze benadert.

Dank je wel Fiene en ook hoe je ons uitnodigt in deze blog om deelgenoot te worden van dit mooie plan. Ben benieuwd! 

Sociale Zaken!

Na 14 intensieve jaren van een overvolle agenda in sociaal ondernemen, vele maatjesprojecten, Social Powerhouse, diverse trainingen en dialoogsessies, én zorgen voor mijn gezin heb ik mij het afgelopen jaar opnieuw georiënteerd in welke bijdrage ik wil en kan leveren aan de wereld.

Inmiddels ben ik heel wat wandelkilometers verder, waarin stilstaan en verdiepend onderzoek samen met collega’s centraal stonden.

Ik kom uit een nest waar mijn beide grootouders ondernemer waren. De ene opa was bierbrouwer de andere opa zette een doe het zelf zaak op die nog steeds bestaat. De andere kant van mijn nest is sociaal. Mijn beide ouders waren maatschappelijk werker en verstokte idealisten! Dat maakt mij tot wie ik nu ben. Een ondernemer in het sociale domein.

In Sociale Zaken komt mijn ervaring in het sociale domein als ondernemer, samen, met mijn doe-kracht. In Mirjam heb ik een ‘partner in crime’ gevonden, met wie ik fijn kan samenwerken in het sociale domein en die inzichten vanuit de systeembenadering en coachingsvaardigheden kan toevoegen aan ons initiatief.

Potentieel benutten

Sociale Zaken gaat enerzijds over ‘de binnenkant’ van organisaties, de sociale verbindingen, het cement tussen de mensen. Vooral in het sociale domein hebben mensen de neiging zich veel naar buiten te richten, hard te werken, en daarmee die binnenkant te vergeten. Wij hebben #dialoogsessies ontwikkeld die de binnenkant van organisaties en mensen in organisaties belichten. We starten daarmee de dialoog met elkaar, over hoe het nou echt gaat met iedereen in de cirkel. Deze gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over de gezamenlijke stip op de horizon, de communicatie, hoe er met conflicten omgegaan wordt, wat energie geeft en waar energie lekt in het team. Dialoogsessies zijn er voor teams die weten dat er nog meer in zit, én die hulp kunnen gebruiken om hun potentieel ten volle te benutten.

Zakendoen

Anderzijds gaat Sociale Zaken ook over de buitenkant: Zakendoen in het sociale domein. Hoe verduurzaam je je initiatief ook financieel? Hoe betrek je de stakeholders zodanig dat ze het ook mee gaan dragen? Hoe geef je professionalisering vorm in de organisatie, zonder dat je het hart en de passie eruit haalt. Hoe leer je je team te verzakelijken, met behoud van integriteit in het sociale domein.

Kickstart

Laatst gaf iemand me terug mij een kickstarter te vinden, en dat is precies wat ik te brengen heb in organisaties en initiatieven. Ik heb veel ervaring met het (kick)starten van verschillende initiatieven in het sociale domein.

Sociale Zaken zet haar schouders onder een idee, project, organisatie en brengen het daarmee net die belangrijke stap verder. Je kunt bij ons terecht voor: #adviestrajecten, ad-interim vraagstukken, training en coaching. 

In individuele trajecten verbinden we ons met jouw vraagstuk en denken, voelen, praten, (liefst al wandelend) met je mee en delen met je wat er opkomt.

Wensenlijst!

Graag willen we vlieguren maken, uitproberen, fijn slijpen, afstemmen en uitproberen met (potentiële) klanten.

Wat wij nodig hebben is in gesprek te gaan met meedenkers, mensen met netwerk in en over Sociale Zaken.

Eind augustus en september hebben we hiervoor gereserveerd: heel graag komen we in contact met mensen en organisaties die met deze vraagstukken te maken hebben. Of als je aansluitende ideeën hebt: we praten heel graag verder! Weet je een podium of platform om hierover te vertellen, zodat we Sociale Zaken meer bekendheid kunnen geven? Herken je (een van) deze vraagstukken? Wil je hierover met mij van gedachte wisselen: ik hoor het heel erg graag!

Ik nodig je uit in Bunnik om van gedachten te wisselen, te wandelen en/of te co-werken waar we een prachtige nieuwe kantoorplek hebben: Het Deelkantoor!

En deze uitnodiging sluit goed aan bij het doorgeven van het stokje door Fiene voor een nieuw thema. Een thema dat haar boeit en waarbij ze nieuwsgierig is naar de verhalen van anderen:

Hoe ziet een voedende samenwerking eruit voor jou, waar je vleugels van krijgt?!

Boeit jou dat ook?  Mail mij via info@evenaarenpartners.net als jij volgende bent in de blog-estafette. Verheug me nu al op het volgende verhaal.

Over Fiene van Loock

Fiene is een sociaal ondernemer, trainer en dialoogbegeleider in het sociale domein. Ze houdt van eenvoudige oplossingen met grote impact.

Lees meer over Fiene  en wat haar bezig houdt op www.vanloock.nl

De laatste opmerking en 15 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *