De zachte kracht – Carla Pleijers

Wat fijn om weer een gastblog te mogen ontvangen en dit keer over de opstart na de zomer. Zeker van Carla, die ik al even heb “moeten”missen tijdens deze mooie zomerperiode. Geniet van de zachte kracht van massage.

Aan het begin van een nieuw seizoen stellen ondernemers hun doelen weer eens scherp. Wat wil ik dit jaar realiseren, hoe ga ik dat doen, welke nieuwe ideeën ga ik vorm geven en wat laat ik los. Wat doe ik als het even niet lukt terwijl het toch een goed plan is? Laat ik het overgaan of kijk ik op een creatieve manier ernaar om het via een andere koers toch wel voor elkaar te krijgen.

Zeker nu, zo vlak na de zomer moet iedereen weer even opstarten. En als het dan na deze heerlijke zomer ook nog eens mooi nazomerweer is dan lijkt het allemaal zo ver weg om je in te gaan zetten voor dat wat je allemaal wilt bereiken. De terrassen lonken nog, de herfstkleuren dienen zich voorzichtig aan en het bos roept je om te komen kijken naar alle pracht. Heel verleidelijk om nog even in het vakantiegevoel te blijven hangen.

Soms voel ik mij een bevoorrecht mens. Mijn werk bestaat uit massage en vakantie. Allebei fijne dingen uit (in!) het leven. In mijn zomer bij VakantieAnders ben ik gastvrouw van alle gasten, dat is een leuke rol.  Ik geef daar ook massage workshops en individuele massages. Dat hoort toch echt thuis in een vakantie, dat gun ik iedereen. Nu zijn die zomerweken voorbij en de massages blijven.

Massage is aanraken en aanraken is een basisbehoefte. Daar ben ik van overtuigd. In mijn werk als masseur geef ik ook massage weekenden en daaruit is er zelfs een opleiding ontstaan. Het is een uniek concept waarin je voor een of alle keren mee kunt doen. En iedereen die erbij is weet en ervaart dat massage veel meer is dan het aanraken zelf. Het doet iets met je waardoor je geraakt wordt. Het ontspant je, het maakt je bewust van behoeftes of je ervaart een intimiteit die heel fijn is op een pure en eerlijke wijze.

De zachtheid van massage is een sterke kracht. 
Mijn doel voor dit nieuwe seizoen is om zeker 52 nieuwe mensen deze zachte kracht te laten ervaren. Of ze nu komen voor een massage, een weekend of zich inschrijven voor de gehele opleiding. Ik ga voor 52, elke week 1!

Het eerstvolgende weekend van Mazzaze  is van  26-28 september aanstaande, kijk voor de thema’s en alle details op www.mazzaze.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *