Eindejaarsbespiegelingen van Isabel

Met het naderende einde van dit jaar kon het niet anders dan dat de gastblog van deze keer zou gaan over achterom kijken en vooruit blikken. Via Twitter meldde @IsabelChaoLin  zich spontaan aan.  Haar mail was al hartverwarmend en zo ook deze gastblog ; dank je wel Isabel.

OP NAAR EEN LIEFDEVOL 2012!
Net zoals de lente een frisse energie met zich meebrengt die gewoonweg vraagt om de welbekende voorjaarsschoonmaak, zo lijkt het einde van het jaar wel een natuurlijk moment voor introspectie. De lagere temperaturen en het vroege invallen van het donker zorgen ervoor dat je vanzelf naar binnen keert, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ieder jaar blik ik rond mijn verjaardag (aan het einde van de zomer) en rond het einde van het jaar terug op de gebeurtenissen van het voorbije (levens)jaar. En als ik de balans opmaak denk ik ook altijd aan de dingen die ik op mijn wensenlijstje zet voor het komende jaar.

Ook nu is het weer tijd om even stil te staan bij wat is geweest. En in tegenstelling tot eerdere jaren voel ik nu geen spijt of wroeging. Voor het eerst ben ik simpelweg tevreden.
Het lukt me geeneens om langer dan een paar seconden te denken “Had ik niet meer…, of beter…”. Het voelt gewoon goed zoals het is. Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd, zoveel mooie mensen voorbijgekomen. Er waren inspirerende bijeenkomsten, ontroerende momenten en liefdevolle omhelzingen. Nieuwe vrienden, onverwachte verbindingen.

Grootse gebeurtenissen als mijn eerste zwangerschap en de geboorte van onze dochter. Ook was daar de start van mijn eigen bedrijf, de eerste cliënten die ik mocht begeleiden op hun weg naar een bewuster en gelukkiger leven. En ik heb een aantal van mijn eigen angsten onder ogen gezien en zo na lang worstelen mijn motorrijbewijs gehaald.

In de voorbije maanden heb ik ook afstand en afscheid genomen van een aantal mensen. Sommigen bewandelen tijdelijk een ander pad, waardoor we elkaar helaas niet meer echt kunnen zien en waarderen. Anderen zijn voorgoed weggegaan en laten hun dierbaren verdrietig en alleen achter. En ook zakelijk is het soms anders gegaan dan ik van tevoren had bedacht.

Maar wanneer ik alles bij elkaar bezie en voel hoeveel liefde en aandacht er is in alles wat ik heb mogen doen in 2011, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn en genieten van alle herinneringen.
En hoe cliché het misschien ook klinkt, zelfs de donkere momenten zijn oké, omdat ze me herinneren aan het feit dat het daarna alleen maar beter werd.

Als ik vooruitblik op 2012, wens ik eigenlijk niet meer dan dat ik dit bewustzijn en deze mildheid mag vasthouden en verder mag verspreiden. Dat ik anderen de rust kan laten ervaren van liefde voor jezelf en de wereld om je heen. Dat gelukzalige gevoel van acceptatie en de nieuwsgierigheid naar wat komen gaat. En vooral genieten van ieder moment, want in ieder moment en in iedere ontmoeting schuilt iets moois!

Isabel Hagendoorn-Nijveldt is eigenaar van VUURVOGEL.  www.vuurvogel.nu

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *