Gastblog Eelste Abels – Het ideeënmens

Wat heerlijk om weer begonnen te zijn met de gastblogs. Zo fijn om te ontvangen en te lezen. Dat delen en ook weer die uitwisseling met oude bekenden. Houd ervan. Na mijn oproep op Twitter meldde zich zo’n ‘oude’ bekende: Eelste. Wat ik me herinnerde van haar, was dat ze altijd wel even bij me binnenliep om te vragen hoe het ging, we zaten destijds op dezelfde verdieping om te werken. En ze deelde ook altijd haar verhaal, vrij en open. En dat doet ze nu ook weer. Veel leesplezier!

Het ideeënmens

Ideeën en dromen, daar leef ik op. Op alles kan ik wel een creatieve oplossing bedenken. Ik heb overal een visie op die net anders is dan waar de meeste mensen aan hadden gedacht, en ben dan ook één van die mensen die zulk een plan bedenkt: met paard en wagen gaan rondreizen, als leven(sonderhoud). En ik bedenk dan niet alleen het plan, maar ga het ook uitvoeren, want in mijn wereld is niets onmogelijk.

Dat is meteen ook mijn valkuil, want oh, hoe vaak ben ik al wel niet tegen allemaal praktische en organisatorische zaken aangelopen.

Gelukkig is daar het ideeën-mens in mij, die ook daar allemaal creatieve oplossing voor weet te vinden, maar het remt natuurlijk wel het proces wat in mijn hoofd van begin tot eind heel simpel uit te voeren is. Alhoewel ik het niet graag toegeef, zijn die praktische en organisatorische dingen bijzaken die er ‘helaas’ bij horen.

Zelf uitvogelen

En ja, als ik het allemaal op orde heb, loopt alles heel wat soepeler. Maar damn wat zou het fijn zijn als het allemaal gewoon zou ‘gebeuren’. Dat die zakelijke rekening automatisch wordt aangemaakt als ik mijn onderneming heb bedacht, en dat die agenda als vanzelf zichzelf inplant, en als het weer verandert, dat mijn agenda automatisch meeverandert.

Maar nee, uitvogelen of ik straks wel officieel mag wonen in mijn zelf-gebouwde paard-getrokken woonwagen van 2 bij 4, dat zal ik zelf moeten doen.

En die crowdfunding?  Die stroomt natuurlijk niet als vanzelf vol…

Hoe mooi het leven kan zijn

Tegelijkertijd gaat mijn hele project ook over jezelf kunnen zijn, durven zijn en mogen zijn. De ruimte en rust nemen om uit de stress en dichter bij jezelf te komen. Ik ben iemand die berust op karma, die een sterke intuïtie heeft en daar op vertrouwd, en een berusting kan vinden in wat het leven te brengen heeft.

Het mooie aan het leven is dat als je vertrouwen houdt, dingen weer op hun pootjes terecht komen.

Als ik mijn vilten producten maak, heb ik eigenlijk altijd wel een moment waarin ik denk: ohhhhh gosh, dit wordt helemaal niets. Dan moet ik een switch in mijn hoofd omzetten, met verstand op nul doorgaan, en opeens kom ik een poosje later tot de realisatie dat het tóch wel wat wordt. Hoe mooi kan het leven soms zijn, als je je dromen volgt…

Over Eelste Abels

Eelste creëert, leert, maakt, en vilt. Ze reist, bouwt, ervaart en deelt. Op dit moment is ze aan het crowdfunden om haar paard-en-wagen project Vardo vorm te geven en te financieren. Ze wil haar eigen eigen (woon)wagen van de grond af aan bouwen, en dan met twee grote paarden (bijvoorbeeld Belgen) rondreizen in Nederland, daarna Europa, en wie weet nog verder. Altijd ook om te delen en te inspireren, samen met anderen.

Lees meer over haar aansprekende project en de crowdfunding op eelste.nl of op worldofcrowfdunding.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *