De moeite waard- tweetal reeksen over Impact meten en investeren in sociaal ondernemerschap

Nu even geen blog van eigen hand, wel aandacht voor een reeks blogs/artikelen die te maken hebben met impact maken, investeren en meten.

Allereerst : Geld verdienen én een verschil maken? Investeer in sociaal ondernemerschap – FTM

Samen met MaatschapWij, een onafhankelijke beweging die zich inzet voor positieve maatschappelijke vernieuwing, maakt Follow the Money een serie videoportretten.

Deze keer: Warner Philips, die als impact-investeerder laat zien dat geld verdienen en impact hebben heel goed samengaan. In 2015 wordt, als aanmoediging voor andere investeerders, Social Impact Ventures opgericht.

We investeren alleen in sociale ondernemingen die kunnen aantonen dat er een markt is.

Vervolgens is het de kunst om zo’n sociale onderneming op te schalen. Om de juiste koers te bepalen moet de impact die het bedrijf maakt – en de komende vijf jaar gaat maken – inzichtelijk worden gemaakt.

Lees meer over Warner’s visie en Social Impact Ventures en beluister zijn videopotret.

Ten tweede een serie van meerdere gastblogs over het thema ‘impact’ op SoCreatie .
Hierin wordt de komende tijd verkent wat deze term nu eigenlijk betekent. Wat is het belang van impact meten en hoe kun je te werk gaan? En ook kijken naar concrete voorbeelden van impactmetingen bij sociale ondernemers.
De eerste twee blogs zijn inmiddels verschenen.

Afgetrapt wordt door ons eigen Team Impact over het belang van impact meten. Over het waarom en wat ervoor nodig is om dit sectorbreed toe te passen.

Sociaal ondernemers zijn zich ervan bewust dat impact meten niet langer een luxe is, maar noodzaak!

Waarom is het nu zo belangrijk en wat kan het bijdragen aan jouw organisatie zelf en aan de maatschappij ?
Lees verder hoe het generiek en toepasbaar wordt, ook voor jouw organisatie.

Daarna was het de beurt aan Jochem Gietema van Eenergiekliek. In dit artikel laat Jochem enkele digitale mogelijkheden zien die de impact van een bedrijf inzichtelijk maken.

Automatisering zorgt ervoor dat je minder tijd en geld kwijt bent aan het meten van je impact én dat je beter zicht krijgt op de status van je onderneming. Dat helpt je om nog meer impact te maken.

Hij licht dit ook toe met een voorbeeld uit eigen praktijk. Lees meer over de toekomstdroom van een site waar sociale ondernemingen in realtime hun impact meten en tonen.

Veel leesplezier ! En spreken de ervaringen en verhalen je aan en wil je meer over impact meten weten? Stuur me een mail en we wisselen graag verder met je uit!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *