“Sociaal” in 2016 de standaard!

In 2016 zal het bijvoeglijk naamwoord sociaal als in ondernemen en economie minder nadruk krijgen. Niet omdat het gaat uitsterven, in tegendeel, het wordt meer dan ooit de norm in de economie en het ondernemerschap. Een van de voorspellingen van een toonaangevend iemand in dit veld, zijnde Goran Jeras.

2016 will be the year in which social entrepreneurship and social economy will start losing it’s prefix – “social”. Under that I don’t mean the decline of social entrepreneurship, but quite the contrary! 

En hij gaat verder door aan te geven dat sociaal ondernemers/ondernemingen de sleutel zijn tot de redding van de mensheid en de planeet en dat ze een snelle, bijna extatische ontwikkeling zullen doormaken.

En zo werd er aan 12 van de knapste koppen van de social entrepreneurs wereld gevraagd wat hun voorspelling is voor 2016 op dit gebied. Voor het hele artikel verwijs ik naar je Incitement, een site die tot denken aanzet.

Hier in het kort even de punten die mij “aanzetten” zogezegd 🙂

  • Zo gaat de oudere garde sociaal ondernemers zich steeds meer inzetten om een nieuwe generatie sociaal ondernemers de mogelijkheid te geven zich optimaal te ontplooien.

Paying it forward, i.e., nurturing a new generation of social entrepreneurs – Blake Mycoskie

  • Om de impact en de duurzaamheid echt op te schalen is het noodzaak met elkaar samen te werken (het delen van elkaars middelen, expertise, netwerk , toegnag tot onderwijs en nieuwe technologieeen , etc) zal meer voorop komen te staan. Als we echt samenwerken, zowel met elkaar als met “new age”NGO’s dan krijgen we een kracht die in staat is tot veel, meer en snellere oplossingen voor de problemen in onze samenleving. Het sociaal ondernemers ecosysteem zal tot een systemische clustering van inspanningen, middelen en organisaties komen door diepe partnerschappen en co-created oplossingen.

When more social enterprises and new age NGO’s are more aligned, there’s bound to be a grey area where they all meet and come together. – Zikkri Kholly

  • De ontwikkelingslanden zijn een rijke bron voor sociale innovatie en tesamen met onze R&D en technologie een cruciale rol spelen.

Make 2016 a year of more collective actions, more cross-border and cross-sector collaborations, and a year of transforming imagination.” -Bistra Kumbaroska

  • Nieuwe wetgeving, duidelijke definities en juridische structuren zullen zorgen voor een zogenaamde “vierde economie”naast de bestaande organisatiestructuren.

“In 2016 terminology will shift exponentially from informal definitions such as conscious capitalism, b-corps, social enterprise, for-impact, etc to ‘for-benefit’, a term being formalized by emerging legislation. -Andrew Hewitt

  • Al van jongs af aan zal het onderwijs jonge mensen stimuleren en aanzetten tot grote dingen en het zelfvertrouwen dat men meer kan dan men denkt. Zo ontstaat er een generatie van vertrouwensvolle en medelevende wereldburgers.
  • Ook is het tijd dat de keuzes die sociaal ondernemers maken beloond worden

It’s time self-starved social entrepreneurs with a martyr complex rewarded themselves better, and more entrepreneurs infused their pursuits with deeper social impact –Amir A. Nasr

  • We moeten dringend nieuwe, positieve en schaalbare oplossingen vinden. De jonge generatie zal niet instemmen met de huidige richting van sociale isolatie.

Collaboration is the new competition – Doniece Sandoval

Kortom. 2016 wordt een belangrijk jaar. Om ons nog bewuster te worden van onze rol om op een sociaal ondernemende manier op grote schaal, schijnbaar onoplosbare problemen op te lossen. Met elkaar , rond een gedeelde visie om blijvende verandering te creëren.

Wij gaan ervoor en staan ook klaar om ons steentje bij te dragen waar mogelijk en jij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *