Van intensief groepsproces naar gloedvol betoog

Wat gaat een leerjaar Retorica  toch snel voorbij. Begonnen afgelopen september en nu is het alweer juni en voorbij zijn de prachtige woensdagmiddagen in het Inspiratiehuis te Arnhem. Niet helemaal voorbij natuurlijk want schrijven en verdiepen in stromende energie tussen spreker en toehoorder blijft een ongoing proces.

De cursus Retoriek van Jan is bijna niet uit te leggen. Het is een ervaring, een reis die je hongerig maakt naar meer. Naast de nodige theoretische onderbouwing, de filosofie en alle bouwstenen die je nodig hebt om de energie tussen jou en publiek te laten stromen is het een bijzonder groepsproces. Leren en luisteren, naar en van elkaar en Jan die daar de verbindende factor in is.
Ben nog steeds lerende en door Jan ga ik poorten door op spreek en schrijf gebied. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling en professionele leven draagt deze cursus bij op meerdere aspecten. En dan die meer dan mooie en fijne Dag van de Retoriek.  Hoe beschrijf je zon dag vol van Levenskunst ?! Een schilderij vol lagen en kleuren en muziekstukken met ieder hun eigen unieke klank en toon.
Dank Jan (en andere reisgenoten) voor weer een mooie reis!

Mocht je nou nieuwsgierig zijn en ik kan het enkel aanraden; kijk dan eens op de site van Jan Vaessen. In september begint hij weer met cursussen in Arnhem, Gasselte en Haarlem. Meer informatie over de cursusdelen vind je hier; kan je wel zeggen dat je meer krijgt dan je verwacht 🙂

Zoals Jan het zelf zegt ““Ik krijg veel energie van het zien groeien van mensen als het gaat om hun performance voor verschillende soorten groepen. Wanneer de energie gaat stromen tussen spreker en publiek en mensen leren te spreken vanuit gezag in plaats vanuit macht is mijn doel bereikt. Met de inzet van verschillende methodes worden mensen écht bewust van wie ze zijn en hoe ze kunnen groeien, en dat is zo mooi om te zien”.

Doen dus en ben benieuwd hoe jij het beleeft. Wellicht wisselen we samen uit op de Dag van de Retoriek!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *