Vito centraal in september

Met het bloggen ben ik vaak “all over the place” en blijf het best spannend vinden om blogjes te plaatsen en probeer het dan voortaan ook maar in een bepaalde context te doen. Dit komt ook de verbinding met een gastblogger ten goede omdat deze ook duidelijk een invalshoek heeft om over te schrijven.
Aangezien VITO volop in beweging is en het eerste weekend begin november plaats zal vinden leek me vitaal ondernemen wel een mooi centraal onderwerp om weer een blog aan te besteden.

Wat betekent vitaal ondernemen voor jou en waarmee associeer je deze term ?
Zelf merk en besef ik steeds beter wanneer ik “vitaal” onderneem. Ben energiek, werk aardig gefocused en geconcentreerd en heb een bepaalde heldere blik. Zaken die ik eerder voor me uit schoof werk ik moeiteloos af en krijg weer ruimte in het hoofd.

Wat is het toch moeilijk uit te leggen hoe dat werkt en voelt. Balans tussen hoofd en hart klinkt wellicht zweverig en toch kan ik het niet anders uitleggen. Daar waar hoofd communiceert met taal zijn vaak de emoties de taal van het hart. Voor mij geeft de balans aan dat er samenwerking is tussen de intelligenties van het hoofd en hart en dat deze optimaal samenwerken. Signaleringen leiden tot concrete acties en zo komt alles dan tesamen. Wat klinkt het toch simpel en wat is het soms toch ingewikkeld als het even niet samen gaat.

Hoe te omschrijven hoe ik van uit balans weer in balans kom en blijf op die gebieden kan ik nog niet echt. Wellicht is dat een mooi onderwerp voor een volgende blog.

Hierbij nodig ik jou uit om jouw ervaring en associatie met vitaal ondernemen te beschrijven en de gast blog te vullen. Ben benieuwd….

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *