Branchevereniging Crowdfunding opgericht

Je hebt van die dagen waarop je aantal nieuwtjes tegenkomt die je gewoon even wil melden. Een nieuwsbrief gaat er immers altijd maar een keer in de zoveel tijd uit. Dat is trouwens weer binnenkort, dus je mocht je die willen ontvangen meld je dan hier aan. Deze verschijnt weer eind maart.

Evenaar & Partners heeft al langere tijd te maken met crowdfunding en crowdfinancing toen het nog in de kinderschoenen stond. Het was een innovatieve manier waarop ondernemers hun (start) kapitaal bij elkaar konden krijgen zonder tussenkomst van een bank. Inmiddels is het niet enkel voor startende ondernemers, is het aantal platforms gegroeid en is het serious business 🙂

Nu is er, vanuit de wens van de crowdfunding platforms en EZ , een branche verenigingopgericht ter bevordering van crowdfunding voor bedrijfsfinanciering. Afgelopen jaar werd in Nederland via crowdfunding 28 miljoen euro opgehaald om Nederlandse bedrijven te financieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Nu crowdfunding van innovatief experiment de transitie maakt naar veelgebruikte financieringsvorm, organiseert de crowdfunding branche zich in de branchevereniging “Nederland Crowdfunding”. Lees meer over deze oprichting en het hoe en waarom. Eind maart zal de branche vereniging haar plannen ontvouwen.

We houden vinger aan de pols en juichen deze ontwikkeling zeker toe!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *