De Goudse ondersteunt sociaal ondernemerschap

De Goudse Verzekeringen is sinds mei van dit jaar founding partner van Grow Impact. Dit groeiprogramma is een initiatief van Social Enterprise NL en GrowthClass. Hierbij worden sociaal ondernemers begeleid om groei te realiseren en tegelijkertijd de sociale impact van hun bedrijf te vergroten.

Van alle nieuwe ondernemingen bestaat na vijf jaar nog maar zo’n 60%. Bij sociale ondernemingen is dit echter 80%. Een probleem is wel dat vier op de vijf van deze bedrijven geen winst maken.

Propositie verscherpen

Grow Impact biedt elk jaar twee opleidingsprogramma’s voor zo’n vijftien sociaal ondernemers aan. Deelnemers leren hierin hun propositie te verscherpen en een actiegerichte groeistrategie op te zetten.

Familiebedrijf De Goudse

De Goudse stelt dit initiatief toe te juichen. Bestuurslid Katinka Huijberts: “Bij De Goudse vinden we het enorm belangrijk om ondernemers te helpen met hun bedrijfscontinuïteit. (…) Als familiebedrijf zit het ondernemerschap ons in hart en nieren, en we begrijpen dat het fijn is om soms een steuntje in de rug te krijgen.”

(bron : AM web mei 2018)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *