Swapfiets snelstgroeiende werkgever voor fietsenmakers

De laatste tijd hoor ik , naast sociaal ondernemende horeca, ook steeds meer initiatieven over een vakgerichte sociaal onderneming. Dit ten behoeve van het aanleren van arbeidsvaardigheden voor een specifieke doelgroep die daar anders geen toegang toe zou hebben. Met name gericht op een bepaald ambacht of vak.

Een voorbeeld daarvan is fietsen maken. Inmiddels zijn er diverse fietsenmakers en winkels met aanverwante sociaal ondernemingen die deze vak ontwikkeling bieden, en daarmee tevens uitzicht op duurzame arbeid. En als dat niet bij hen kan, dan wellicht bij een ander. Dus onderstaand artikel stemt mij hoopvol en stimuleert de beoogde  effecten nog meer.

Door de enorme groei van Swapfiets is het aantal banen voor fietsenmakers binnen het bedrijf in het afgelopen jaar met maar liefst 900 procent gegroeid. Als deze groei het komende jaar doorzet, verwacht de fiets-startup (waar inmiddels 570 mensen werken) het aantal functies nog een keer te verdubbelen. “De dynamiek bij Swapfiets is totaal anders dan bij een gemiddelde fietsenmaker”, aldus oprichter Richard Burger. “Zo werk je in teams en is de gemiddelde Swapfiets medewerker 28 jaar oud. Onze fietsenmakers richten zich volledig op de fiets en bijvoorbeeld niet op randzaken als de verkoop van fietsen of accessoires.” Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is Swapfiets een wervingscampagne gestart.
(bron : Sprout mei 2018)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *