De Trendrede 2016 – Bouwgesprek voor de toekomst

Op 12 januari werd de zesde TrendRede voorgelezen. De TrendRede kadert en clustert jaarlijks de actuele ontwikkelingen tot een inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken.

Dit is de zesde TrendRede. Vorig jaar werd uitgeroepen  tot het jaar waarin het nieuwe won van het oude. Daarop kwamen veel reacties. Aan de ene kant is het ongeduld groot, het duurt allemaal. Aan de andere kant weifelt men, maakt pas op de plaats of wordt teruggeworpen door weerstand.

Dit keer wordt het nogmaals herhaald : de bakens van vernieuwing zijn alom vertegenwoordigd in het land en het zijn er elk jaar meer. Binnen organisaties groeit de overtuiging dat verandering noodzakelijk is. Transities bereiken hun kritische massa. In plaats van de vernieuwing te bevragen zoekt men de beste methode om haar te implementeren. Het mag langer duren dan een maatschappelijke voorhoede wenst, daar kunnen we niets aan doen, daar is niets aan te doen. De stap waarvoor de maatschappij staat is geen gemakkelijke. De toekomst is soms een oefening in geduld.

De Trendrede is de jaarlijkse peilstok die we in de maatschappelijke ontwikkelingen steken, de samenvatting van het voortschrijdende inzicht. Deze vindt zijn weg naar vele organisaties en draagt in toenemende mate bij aan beleidsvorming. Onze stimulans was er al en deze Trendrede geeft het nogmaals aan : de komende jaren willen we actief meehelpen een brug tussen visie en praktijk te slaan. Wij bouwen graag mee, en jij?!

Bekijk hier de avond terug en/of lees hier de TrendRede 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *