Proefsessies – met elkaar verdiepen in een thema wat ons bindt

Uit de behoefte die ik proefde bij mezelf en mede (sociaal) ondernemers om samen op te trekken en elkaar echt te ontmoeten organiseer ik dit jaar een viertal Proefsessies. Het is een experiment en we proeven ook letterlijk iets tijdens de bijeenkomst, vandaar de naam.  Met elkaar ons verdiepen in een bepaald thema wat ons bezig houdt en wellicht ook verbindt. Luisteren naar elkaars visie, kennis en ervaringen op dat gebied. Hierdoor krijgen we nieuwe informatie en inzichten, doen inspiratie op en we kunnen ,indien gewenst, onze eigen ideeen bijstellen en nieuwe kansen zien.

Ontmoeten, Ontdekken, Ontwikkelen en Ontspannen

Elke proefsessie wisselt van inhoud en vorm. Iedere sessie staat een ander thema centraal, waarbij een passende opstelling wordt gekozen (worldcafe, museum, sprekerstafels, etcetera).

Aan het begin van de sessie kiezen we de waarden die het thema tijdens de sessie afbakenen, zoals ‘persoonlijk’, ‘gemeenschappelijk’, ‘sociaal’, ‘intellectueel’ en ‘historisch’. Vaak zullen het de gemeenschapswaarden betreffen, het algemeen belang en de sociale waarden als ‘verbinden’ en ‘relaties tussen mensen’. Geduid in het werkveld en de wereld.

Er is ruimte om vragen te stellen en met elkaar te sparren, te discussiëren en de dialoog aan te gaan over het gekozen thema. Zo laven we ons met allerlei inzichten. Hoe de sessie begeleid wordt, wordt bepaald door de opstelling en de waarden die gekozen zijn. In een informele setting, met een beetje inspanning, en ook zeker de nodige ontspanning. Lees meer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *